Всички пациенти, които са настанени в отделението за долекуване в

...
Всички пациенти, които са настанени в отделението за долекуване в
Коментари Харесай

Местят пациентите от радневското отделение за долекуване в болницата в Гълъбово

Всички пациенти, които са настанени в отделението за долекуване в Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) " Д-р Иван Чакмаков ", ще бъдат преместени в болничното заведение в прилежащия град Гълъбово. Това заяви за actualno.com доктор Румен Йовчев, ръководител на общинския съвет в миньорския град. По-рано обезпокоени близки на пациенти в отделението сигнализираха, че са помолени да приберат околните си. 
Договорката с гълъбовската болница е направена от Светослав Маринов, заместник-кмет в община Раднево, който дава отговор за обществените действия. Причината за това са подадените молби за овакантяване от болногледачите в отделението, а единствено сестра и доктор не могат да поемат медицинските грижи за пациентите изясни доктор Йовчев. 
Той заяви още, че идната седмица в сряда е свикал още една изключителна сесия на локалния парламент, тъй като дружно с общинската администрация не престават да търсят разновидности за избавяне на болничното заведение. Тази седмица на изключителна и на постоянна сесия в два поредни дни съветниците не съумяха да изберат краткотраен шеф на лечебното заведение, с цел да може да се подписа контракт с Националната здравноосигурителна каса.
В края на предходната седмица към наказателна отговорност бяха привлечени четири лица от болничното заведение, измежду които и шефът доктор Мая Узунова. Повдигнатото обвиняване за занемареност е за нанесени вреди размер на съвсем 362 хиляди лв. за интервала от април 2018 до декември 2019 година По проблема с МБАЛ " Д-р Иван Чакмаков " е повдигнато обвиняване и за длъжностно закононарушение - заграбване на пари на лечебното заведение в размер на 83 862 лв., както и за пране на пари. Към делото са приобщени и материалите от сигналите, подадени от кмета доктор Теньо Тенев и от ръководителя на общинския съвет доктор Румен Йовчев в Раднево. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР