Всички от Илън Мъск до Доналд Тръмп искат да изпратят

...
Всички от Илън Мъск до Доналд Тръмп искат да изпратят
Коментари Харесай

НАСА тества малък ядрен реактор, който ще може да поддържа живот на Марс



Всички от Илън Мъск до Доналд Тръмп желаят да изпратят хора на Марс в близко бъдеще. Но към този момент има много проблеми, които би трябвало да бъдат позволени, с цел да се реализира тази цел. Основната компликация е обвързвана с набирането на сила. Дългосрочен престой на Марс или на някоя друга планета ще изисква доста сила, като това се отнася и за самото пътешестване назад до Земята. Да се натовари всичкото належащо гориво обаче не е решение, защото то ще бъде прекомерно огромно количество. Поради тази причина интензивно се търси метод по какъв начин да може да се сътвори гориво на място. Тази седмица откривателите на НАСА, Лос-Алмоската национална лаборатория и Департамента по енергетика на Съединени американски щати оповестиха, че са направили сполучливи проби на система, която може да реализира това.

Kilopower е дребен нуклеарен реактор, който може надеждно да обезпечи нужната сила. Произведеното количество може да варира от 1 киловат – задоволително да зареди тостер – до 10 киловата. Според създаделите на реактора за поддържането на живот на Червената планета ще са нужни към 40-50 киловата. Компактният размер ще разреши няколко Kilopower да бъдат пренесени с един единствен модул и да обезпечат десетки киловата сила.

Прочетете още: НАСА откри елементарно налична вода на Марс

До момента тестванията на дребния реактор вървят добре и през март екипът възнамерява да извърши тестване с цялостна мощ.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР