Всички от Европейската народна партия се извинили на премиера Бойко

...
Всички от Европейската народна партия се извинили на премиера Бойко
Коментари Харесай

Всички от ЕНП се извинили на Борисов за реакциите след убийството на Виктория Маринова

Всички от Европейската национална партия се извинили на премиера Бойко Борисов за реакциите си след убийството на журналистката Виктория Маринова. 
 Борисов неудовлетворен от посланиците: не желали информация за убийството на Маринова, само че подлагали на критика  Борисов за убийството: Мигар това не се случва в други страни или е някакъв изолиран случай?
Това обяви премиерът в Брюксел, където ще взе участие в съвещанието на Европейския съвет.

След убийството разнообразни политици приканиха за бързо и качествено следствие на убийството. Призивите им пристигнаха на фона на информациите, които обвързаха убийството на Маринова с специалността ѝ.

" ЕНП ще си пуснат извинителни туитове за това, че се поддадоха и реагираха преждевременно, тъй като срещнах всички сътрудници със случая. Едно огромно извинявай от всички поред. Как въз основата на подправени вести ще има сходна реакция да се очерни една страна? Защото не сме били в хипотезата на Малта или Словакия. Благодарих на Ангела за поддръжката на немската полиция и немския съд ", каза Борисов. 

Според Борисов поради изборите за Европейски парламент през май следващата година доста от политическите партии се пробвали да употребяват убийството за политическа офанзива на една от най-силните си партии в ЕНП.

„ Заради изборите май месец, доста от политическите партии в Екологичен потенциал се пробваха да употребяват един жесток, гнусен престъпен случай, който за жалост се случи на българска гражданка. Да го употребяват политически за офанзива на една от най-силните си партии в ЕНП “, акцентира той. 

На въпрос остава ли поддръжката на ГЕРБ към Манфред Вебер като претендент на Европейската национална партия да оглави Европейската комисия, Борисов съобщи: " Голямо извинявай имаше и от страна на Вебер, и от страна на останалите сътрудници. Ще изчакаме конгреса в Хелзинки, тогава ще разясняваме ". Самият Вебер след убийството прикани в туит управляващите в България да си свършат незабавно работата.

Борисов описа, че даже споделил в очите на премиера на Унгария Виктор Орбан споделил, че не утвърждава решенията му, свързани с на процедура закриването на Централноевропейският университет в Будапеща, отношението му към неправителствените организации и някои негови изявления.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР