Всички органи, които се избират изцяло или частично от Народното

...
Всички органи, които се избират изцяло или частично от Народното
Коментари Харесай

Всички регулатори да се избират с две трети мнозинство, предлага ИТН

Всички органи, които се избират напълно или отчасти от Народното събрание, да се гласоподават с болшинство от две трети, оферират Гроздан Караджов и Цветан Предов от " ИТН " в за допълнение на Закона за защита на конкуренцията, с който в преходните и заключителни разпореждания се трансформират още 23 закона.

Последните промени в конституцията не съдържат справедливи критерии, по които Народно събрание следва да реши на законодателно равнище за избора на членове в кои от органите, в чието конституиране Народно събрание взе участие, да планува в закона, че този избор се прави с квалифицирано болшинство от две трети от всички народни представители, припомнят депутатите от Има Такъв Народ.

" Така Конституцията на Република България остави Народно събрание да прави тази преценка по целенасоченост, а не по правноустановени стандарти. Това от своя страна основава действителен риск тази преценка да се основава само и единствено на политически визии за ролята и мястото на съответния орган, а от там и за основаване на действителни благоприятни условия за политическа интервенция в работата му ", акцентират те в претекстовете към плана си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР