Всички офиси на Агенцията по вписванията ще работят извънредно в

...
Всички офиси на Агенцията по вписванията ще работят извънредно в
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията ще работи извънредно в събота

Всички офиси на Агенцията по вписванията ще работят изключително в събота от 9 до 15,30 ч поради крайния период за подаване на заявки за оповестяване на годишните финансови доклади в Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, оповестиха от институцията.

Така се цели да се улесни подаването в период на заявките. От Агенцията припомнят, че срокът за подаването е от 1 януари до 30 юни.

Освен на гише, документите могат да се подават и онлайн на уеб страницата на Търговския указател и регистъра на юридически лица с нестопанска цел (ТРРЮЛНЦ) – www.brra.bg.

Таксата за подаване на заявки по електронен път е с 50 % по-ниска от тази на гише. Според статистика на институцията се следи наклонност на възходящ брой подавани заявки с електронен автограф.

До момента в Агенцията по вписванията са постъпили 238 775 заявки за оповестяване на годишни финансови доклади. От тях към 80% са подадени по електронен път, а останалата част – на гише. На база подадените заявки от предходната година се чака в идващите четири дни да бъдат импортирани над 50 000 заявки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР