Всички ние понякога искаме да се поглезим с нещо сладко,

...
Всички ние понякога искаме да се поглезим с нещо сладко,
Коментари Харесай

Пет сладки лакомства за диетата

Всички ние от време на време желаеме да се поглезим с нещо сладко, само че се стопираме от боязън да не надебелеем. Малко хора знаят, че има сладости, от които не се натрупат килограми.

Диетолози сформираха елементарен лист със пет продукта, от които няма смисъл да се ограничаваме.

- Захарта може да бъде сменена с мед. Той е апетитен и потребен и може да се прибави към ежедневната ни закуска с овесена каша или мюсли.

Ако внезапно ви се прииска да хапнете нещо сладко, излапайте една лъжица мед. Той не е кондензиран на мазнини и не предизвиква целулит, обясниха специалистите.

- Не си представяте живота без шоколад и няма потребност да го вършиме, защото черният шоколад не е нездравословен за фигурата.

Черният шоколад предотвратява рак и сърдечносъдови болести. Важно е да знаете, че с цел да не пълнеете, процентът на какао не би трябвало да е под 80%.

- Бонбоните също не са калорични, в случай че са без глазура и заряд. Някои даже могат да са потребни, защото са богати на протеини.

- Мармаладът е идващият артикул в листата с вкусни и безвредни за фигурата сладости. Той съвсем не съдържа мазнини, намалява холестерола и отстранява токсините от тялото.

- Сушените плодове са добра опция на калоричните кексове и кроасани. Малко хора са осведомени с позитивните свойства на сушените сини сливи, стафиди или сушени кайсии.

Лекарите споделят, че сушените плодове са най-полезни заран.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР