Всички министри от албанската формация Демократически съюз за интеграция (ДСИ)

...
Всички министри от албанската формация Демократически съюз за интеграция (ДСИ)
Коментари Харесай

За да може Македония да продължи преговорите за ЕС, всички министри от албанската ДСИ подадоха оставка

Всички министри от албанската групировка " Демократически съюз за интеграция " (ДСИ) подадоха оставки с писмо до северномакедонския министър председател Димитър Ковачевски. Целта на този акт е да бъде получена поддръжката на опозицията за конституционните промени, значими за европейското участие на страната.

Външният министър Буяр Османи също е измежду подалите оставка членове на ДСИ. Оттеглянето на министрите ще влязат в действие, незабавно откакто опозиционната ВМРО-ДПМНЕ гласоподава измененията в конституцията, написа Българска телеграфна агенция.

Според албанската партия районен съд Македония е в сериозен стадий за европейското си бъдеще и значимите решения изискват политическа, национална и държавна отговорност и жертви.

" Оценявайки, че огромните решения изискват отговорност и политически, национални и държавни жертви от всеки един от нас, като се стартира от изискването на опозицията, че ще гласоподава за конституционните промени, в случай че ДСИ напусне държавното управление [...]; осъзнавайки очакванията и фантазиите на хората да станат част от огромното европейско семейство, тъй като ДСИ и ние оставаме ангажирани с одобряването на евроатлантическите интеграции с цялостни държавни права, с изключение на в НАТО, и в Европейския съюз, както и непрестанен съюз със Съединени американски щати, са били, са, и остават в най-хубавия интерес на всички наши жители, без значение от тяхната национална и религиозна принадлежност ", са претекстовете в писмото на Ахмети до Ковачевски.

Парламентарната комисия за конституционни промени в Собранието на Република Северна Македония реши на 25 юли да стартира процедурата за промени в конституцията. За приемането им е належащо болшинство от две трети, т.е. за тях би трябвало да гласоподават и 44 депутати на ВМРО-ДПМНЕ в 120-местния парламент.

Промените плануват в конституцията да бъдат вписани и българите, което е главното условие на София, с цел да стартира Република Северна Македония договарянията за участие в Европейски Съюз.

По-рано ДСИ разгласи, че ще се отдръпна от държавното управление до идващите избори, в случай че ВМРО-ДПМНЕ гласоподава за включването на българско малцинство в Конституцията, което е изискване за продължение на договарянията на районен съд Македония за влизане в Европейски Съюз.

От централата на ДСИ оповестиха преди повече от месец, че одобряват предварителните условия, отправени към тях, с цел да има промени в Конституцията и започване на договаряния за участие в Европейски Съюз.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР