Всички мерки от Плана за подготовка на Българското председателство на

...
Всички мерки от Плана за подготовка на Българското председателство на
Коментари Харесай

В НДК предстоят последните технически изпитвания

Всички ограничения от Плана за подготовка на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година са изпълнени. Това регистрира в последния отчет за осъществяването Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018, утвърден от Министерския съвет.

В отчетния интервал е призната Програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 година, преговорните екипи са образувани, плануваните образования са завършени, по-голямата част от договорите с определените реализатори по извършените публични поръчки са изпълнени, други са в развой на осъществяване, защото редица действия ще продължат и по време на самото Председателство.

До края на годината предстоят последните механически изпитвания и проби в НДК, който ще бъде хазаин на главната част от събитията по време на Председателството и където ще се състоят най-важните срещи с сътрудниците ни от Европейския съюз.

Само преди седмица беше получено и утвърждението от Генералния секретариат на Съвета на Европейския съюз за българското предложение за украса в постройките на Съвета на Европейски Съюз в Брюксел – Justus Lipsius и Europa Building. Aрт-инсталацията и препоръчаната украса, чийто създател е доцент доктор Венелин Шурелов, учител в Националната художествена академия, следва да бъдат инсталирани най-късно до 3 януари 2018 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР