Всички, които говориха срещу „Южен поток”, работиха, за да купуваме

...
Всички, които говориха срещу „Южен поток”, работиха, за да купуваме
Коментари Харесай

Петков: Купуването на руски газ от Турция е национално предателство

Всички, които приказваха против „ Южен поток”, работиха, с цел да купуваме съветски газ от Турция и това е национално изменничество. Това съобщи водачът на АБВ Румен Петков пред bTV и цитира извадки от интервютата с изявления на Радан Кънев и Иван Иванов (ДСБ), съгласно които планът „ Турски поток” е блъф, а тръбата от Русия през Черно море до България е щяла да ни донесе 400 млн. евро загуби.

„ Ние от АБВ казахме доста изрично „ Не на двойните стандарти!” – може „ Северен поток”, може Меркел да отиде в Сочи и да каже „ Северен поток” за нас е икономика”, а „ Южен поток” за нас да е зависимост”, акцентира водачът на АБВ и добави, че „ лъжите на тези хора ще ги платим ние”.

„ Сега се стартира същата експанзия против „ Белене”, без да си даваме сметка, че Турция строи 8 реактора – 4 съветски и 4 японски. Когато затворим „ Козлодуй”, в случай че нямаме „ Белене”, ще си купуваме ток от съветски реактори, само че от Турция”, предизвести Петков. Според него всички държавни управления досега без това на Жан Виденов са подкрепяли градежа на Втора атомна.

Според водача на АБВ държавното управление има пред себе си две огромни провокации – да се контракти с Русия за директна доставка на газ и да откри вложител, който да построи АЕЦ „ Белене” в границите на 7 до 10 години.

По отношение на вота на съмнение против държавното управление по тематика „ Сигурност”, той дефинира дейностите на Българска социалистическа партия като „ обезщетителен акт, блян да се запушат вътрешни пробойни и несбъднатости”.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР