Всички животни от зоопарка в Разград трябва да бъдат изведени.

...
Всички животни от зоопарка в Разград трябва да бъдат изведени.
Коментари Харесай

Природозащитничка: Всички животни от зоопарка в Разград трябва да бъдат изведени

Всички животни от зоопарка в Разград би трябвало да бъдат изведени. Заедно с него би трябвало да се затворят и няколко други зоокъта в страната. Това съобщи Габриела Попадопова от съдружие „ На ти с природата” в ефира на БТВ.

От организацията за отбрана на животните „ Четири лапи” сигнализираха за сериозното положение на лъва Любо от разградския зоопарк. Животното е с засегната лапа и накуцва.

Преди време от там бяха избавени и лъвчетата Терез и Масуд, които бяха стъпкани от майка им поради неприятните условия на живот и напрежението.

Експертът акцентира, че от Министерството на околната среда и водите, посредством районните дирекции, прави инспекции по местата без лиценз и открива, че няма нарушавания. По думите ѝ оправданието, че зоокътовете не са затворени е, че животните няма къде да бъдат преместени. Тя добави, че и у нас, и в чужбина има задоволително подобаващи условия за развъждане. Попадопова посочи, че в кюстендилския зоопарк, който е затворен със заповед от 2011 година продължава да действа, а на територията му има лъв в неприятно положение.

Главен специалист „ Земеделие и стопанска дейност” към община Разград доктор Михаил Балтаджиев разясни, че раната на лъва Любо е в развой на възобновяване. По думите му тя е зародила след претриване и е последвало инфектиране. Ветеринарният доктор разясни, че накуцването на животното е обикновено.

След подаден сигнал до ветеринарите, стартира лекуване на раната. По думите на Балтаджиев няма мотив за терзание изискванията, в които се гледа лъва. Освен това той посочи, че след случая с Терез и Масуд е стартирана процедура по лиценза на зоопарка. Очаква се решение на Министерство на околната среда и водите.

Д-р Чавдар Черников разясни, че раната не е тежка, само че когато става въпрос за диво животно, прегледът и лекуването са по-трудни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР