Всички искат редовен кабинет и се готвят за предсрочни избори,

...
Всички искат редовен кабинет и се готвят за предсрочни избори,
Коментари Харесай

Проф. Киров: Голяма излагация ще е, ако ГЕРБ поискат таен вот за правителството

Всички желаят постоянен кабинет и се готвят за предварителни избори, разяснява преподавателят по конституционно право

От ГЕРБ може да приказват за скришен избор, само че това ще е огромна излагация. Мисля, че тази страница сме я отминали, защото сходно нещо беше практикувано през 2005 година Опитът приключи трагично за най-голямата тогава парламентарна мощ и трябваше в третия да се образува тройна коалиция. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров.

Всички желаят постоянно правителство и се готвят за предварителни избори, добави той.

След като водещият Златимир Йочев попита дали повече от един късмет ще има проф. Николай Габровски да бъде предлаган за министър председател или може да бъде повдигнат и с третия мандат, специалистът съобщи, че това към този момент се е случвало през 2005 година Това значи, че ще би трябвало да е гласуван като министър-председател, както беше със Сергей Станишев, изясни той.

„ Ако той успее да преодолее тази граница, т.е. да събере нужното болшинство от присъстващите, той може да стане министър председател с третия опит, т.е. някои от идващите парламентарни групи да го издигне като министър председател. Така стана през 2005 година Тогава третият мандат отиде при Движение за права и свободи и беше образувана тройната коалиция “, напомня професорът. 

„ През 2005 година проф. Корнезов малко обърка процедурата. Веднага, след избирането с 1 глас на Сергей Станишев, той постави клетва, което беше неопределено “, посочи той.

При третият мандат досието се връчва на парламентарна група, а не на разположение, добави Пламен Киров. 

„ България е чудесна страна и в нея се случват непрестанно чудеса, само че каква легитимност може да има едно държавно управление, което е определено със стотина гласа? Тези, които констроират сходна скица, би трябвало да си зададат въпроса този кабинет какво бъдеще има, в случай че зад него няма болшинство от над 121 гласа “, разяснява той.

Как то ще се организира политиката, като във всеки миг може да му бъде гласуван избор на съмнение, попита професорът. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР