Всички институции на всички нива, отговорни за съдебните дела, не

...
Всички институции на всички нива, отговорни за съдебните дела, не
Коментари Харесай

Калина Константинова: Разговор между ПП и ГЕРБ за кабинет няма как да има

Всички институции на всички равнища, виновни за правосъдните каузи, не би трябвало да нямат възприятие за безотговорност. Точно по тази причина нашите политики са свързани с отчетността на основния прокурор. Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Продължаваме промяната “ Калина Константинова в предаването „ Тази заран “ по bTV.

Двата законопроекта, на които държим са свързани точно с отчетността на основния прокурор и той да бъде проверяват законно. И другия законопроект – промяна в КПКОНПИ, с цел да може да има още един проверяващ орган за корупция. Това е една неработеща институция, която желаеме да превърнем в работеща и да могат да бъдат разследвани разследвани хора на всички равнища, добави зам.-председателят на ПГ на Политическа партия.

Тя разяснява и изявлението на депутатът Радомир Чолаков по отношение на поддръжка на ГЕРБ към предложенията на „ Продължаваме промяната “ за правосъдна промяна.

С „ ИТН “ имахме подписано съдружно съглашение, Прекарахме месеци в работни групи, в които говорихме за промяна. Когато трябваше дас е стигна до промяна се дръпна шалтера на държавното управление. Фокусирано ще гледаме за детайлните стъпки на ГЕРБ и ще следим каква поддръжка ще получи този план. Най-важните правила на „ Продължаваме промяната “ е да съблюдаваме обещанията си. Всички политически сили да застават зад правилата си и да не ги трансформират. Разговор сред нас и ГЕРБ за общ кабинет няма по какъв начин да има. Задължително би трябвало да има диалози за ограниченията за справяне с рецесиите. За тези 16 политики, които предлагаме, ще имаме потребност от поддръжка и за тях сме подготвени за срещи. Готови сме и на срещи на лидерско равнище пред очите на хората да забележим, които от тези ограничения ще срещнат поддръжка, уточни Константинова.

По думите и от „ Продължаваме промяната “ чакат действителни действия, в които да видят, че от ГЕРБ признават своите провинения и ин хаус поръчките не са били верен ход.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР