Всички имаме някои основни ценности, вярвания и принципи, според които

...
Всички имаме някои основни ценности, вярвания и принципи, според които
Коментари Харесай

Какво да правите, ако ваш приятел изневерява на половинката си

Всички имаме някои съществени полезности, вярвания и правила, съгласно които живеем и които споделяме с половинката си. Имаме някакъв морал, към който се придържаме, без значение от всичко протичащо се. Но животът не всеки път е толкоз елементарен, колкото наподобява. В живота и връзките има освен това от черно и бяло. Животът има някои сиви зони и когато сте заседнали в такава, нещата могат да бъдат доста сложни. Изневярата е едно такова нещо.

Всички знаем какъв брой аморално е това и какъв тип влияние има върху забърканите хора. Когато сте засегнати, е мъчително, само че сами можеш да вземете решение по какъв начин да постъпите с индивида, който ви е предал. Но какво се случва, когато видите някой от приятелите си да изневерява на колегата си? Това може да ви сложи пред огромна алтернатива за това по какъв начин да постъпите.

Ние сме склонни да поддържаме нашите другари във всичко, което вършат. Но това е малко по-особен случай.  Не е елементарно да приемете обстоятелството, че вашият другар е избрал пътя на измамата и измяната, вместо първо да приключи въпросната връзка. Това може да ви сложи в морална алтернатива, при която не знаете дали би трябвало да се намесите в нещата или по какъв начин това може да повлияе на другарството ви. Но вашите полезности не са нещо, с което би трябвало да вършиме компромис.

Ето какво да извършите, когато вашият другар изневерява на половинката си:

Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да говорите с приятеля си и да разберете повода зад дейностите му.

Може да не сте негов любовен консултант, само че въпреки всичко сте другари и държите на него. Разбирането на повода може да ви помогне да разберете за какво това се е случило и да ви помогне да му дадете съвет по какъв начин да разрешите това по верния метод.

Винаги би трябвало да поставяте граници и да казвате на приятеля си какво чувствате по отношение на дейностите му.

Не бъдете неоправдателни, само че му кажете, че не сте съгласни с него и това, което прави. Не го лъжете за това, което мислите. Откажете да негово тяхно оправдание и не подкрепяйте дейностите му по никакъв метод.

Не го приемайте персонално и не позволявайте да засегне вас или връзката ви.

Не забравяйте, че това е животът на вашия другар и той е единственият виновен за дейностите си. Това се отнася за него и за неговата връзка. Няма нищо общо с вас, тъй че е по-добре да не го приемате прекомерно персонално, когато ви го признаят, в случай че и другият човек не е ваш другар.

Отделете се от обстановката и бъдете почтени.

Не му натрапвайте своите убеждения или отзиви. Бъдете справедливи и му дайте решение, което може да им помогне да излезеот обстановката. Кажете му, че е непочтителен и неправдив към половинката си, като й изневеряват.

Може да почувствате морално обвързване към индивида, който е излъган. Но в случай че му кажете истината, това може да аргументи повече щета, в сравнение с изгода.

Това ЩЕ навреди на другарството ви и в това време може да накара приятелите ви също да ви намразят, че сте притежател на неприятните вести. Не всеки желае да се занимава с истината.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР