Всички имаме безсънни нощи. Обикновено започваме борбата с безсънието с

...
Всички имаме безсънни нощи. Обикновено започваме борбата с безсънието с
Коментари Харесай

Кои са добрите и лоши пози за сън

Всички имаме безсънни нощи. Обикновено започваме битката с безсънието с елементарни неща: изключваме светлината, пускаме щорите, поддържаме хигиената на заспиването - без телефон или тв приемник преди лягане. След това прекосяваме към промяна на спалното долни дрехи или матрака, само че това също не работи. Може би е задоволително да сменим позата, в която спим? Често тази елементарна активност ви разрешава да заспите бързо и да започнете всеки ден с усмивка. Кои са най-хубавите и най-лошите пози за сън?

Природата ни направи по този начин, че постоянно се връщаме в ситуацията, в което сме родени. Така наречената ембрионална позиция е една от тези, които одобряваме в положения на заплаха или хипотермия. Също по този начин е доста сходно на лежането на една страна. Повечето хора в извършеното изследване дадоха отговор, че спят на една страна. Тази позиция се предлага за хора, които не страдат от проблеми с костите (включително болки в гърба и болки в ставите).
 Позата, в която спим оказва съществени въздействие върху здравословното ни положение Позата, в която спим оказва съществени въздействие върху здравословното ни положение
Колко часа дневно прекарвате в сън? Шест? Или може би всичките осем, както ни поучават лекарите? Понякога е непредсказуемо: може би пов...

Най-добре е да спите на една страна с леко прибрани крайници (не прекомерно високо). Също по този начин е добра концепция да поставите възглавница сред коленете си, с цел да избегнете болки в гърба и коляното. Дръжте ръцете си пред себе си, леко свити в лактите. Лошото състояние на съня може да докара до болежка, която може да продължи с часове.

Спане на лявата страна за стомашни проблеми

Нашите органи са подредени по този начин, че сънят от лявата ни страна понижава натиска върху долния езофагеален сфинктер. Той се намира сред хранопровода и стомаха - той е врата към стомаха. При натискане корозивните стомашни киселини могат да потекат назад в хранопровода, което води до киселини в стомаха и утежняване на питателните проблеми. Ако се уморите от продължителното изгаряне на стомашните киселини, повдигнете малко торса си. Тогава стомашните киселини няма да стигнат до по-високите елементи на храносмилателната система.

Спане на гърба с болки в тазобедрената става и шията
 Никога не игнорирайте тези неща, когато ги сънувате Никога не игнорирайте тези неща, когато ги сънувате
Изследователски екип от учени от ATR Computational Neuroscience Laboratory в Киото, Япония, изследва мозъчните талази, които излъчваме п...

Често се случва възглавниците, които имаме вкъщи, да не са доста потребни за тялото ни и да утежняват качеството на съня. Твърде дебелите пухени възглавници или прекомерно тънките, цялостни с изкуствени материали, могат да причинят напрежение и болежка в мускулите на врата. Много хора, които се оплакват от болки в шията, намират за потребно да спят по тил с изправен врат.

Не спете по стомах!

Най-лошата позиция, която можем да изберем за спане, е тази по стомах. Това състояние на тялото оказва отрицателно въздействие върху шийните прешлени. Притиснатото към възглавницата лице ще бъде изтощено и набръчкано. Освен това, покривайки устата и носа с възглавницата, ще понижим доста равнището на О2, достигащо до тялото ни. В резултат на това ще усетим резултатите на умората и неналичието на ефектна отмора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР