Всички икономически екосистеми са засегнати от кризата. Нуждаем се от

...
Всички икономически екосистеми са засегнати от кризата. Нуждаем се от
Коментари Харесай

ЕП: Планът за възстановяване да бъде с акцент върху климата, растежа, работните места и науката

„ Всички стопански екосистеми са наранени от рецесията. Нуждаем се от проект за възобновяване на промишлеността с финансова помощ, пригодена за всеки бранш, с акцент върху климатичните упоритости, само че също по този начин и растежа и работните места. Ето за какво се нуждаем от структуриран проект за това по какъв начин тези принадлежности ще бъдат употребявани в другите браншове, съобщи ръководителят на комисията на Екологичен потенциал по индустрия, проучвания и енергетика Кристиан Бушой (ЕНП, Румъния). „ Повече вложения в науката, с акцент върху нововъведенията и данните, могат да бъдат мотор за възобновяване “, добави той.
Еврокомисарят по нововъведения и проучвания Мария Габриел посочи множеството ограничения, подхванати от Европейската комисия против COVID-19 и съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да насочи възобновяване към дигитализацията и декарбонизацията. „ Публичните вложения в научни проучвания би трябвало да бъдат предпочитани и да не се преглеждат като вложения за пригаждане, както се е случвало в предишното “, сподели тя, като се базира на програмата „ Хоризонт Европа “. Тя акцентира също, че европейската промишленост е на челно място в създаването на ваксина, която би трябвало да бъде предоставена освен за Европа, само че и за целия свят.
„ Тази рецесия разкрива, че сме отишли прекомерно надалеч с глобализацията. Глобализацията е тук, с цел да остане, само че ще би трябвало да бъде по-балансирана “, съобщи комисарят по вътрешния пазар и индустрията Тиери Бретон. „ Настоящата рецесия е ускорител на следените от нас трендове и европейските индустриални екосистеми са изложени на риск от враждебни капиталови тактики от страна на операторите от трети страни “, предизвести той.
„ Прилагането на европейската политика за възобновяване на индустрията би трябвало да бъде в положение да подсигурява, че рецесията не утежнява конкурентната позиция на Европа на международната сцена, до момента в който в това време равнопоставеността в границите на вътрешния пазар би трябвало да се резервира “, добави господин Бретон.
Членовете на комисията ITRE подчертаха предизвикването да се балансират напъните за възобновяване в другите индустриални екосистеми. Докато някои евродепутати приканиха възобновяване да се концентрира върху задачите на Зеления пакт, както и стратегическата автономност на Европейския съюз и построяването на по-голяма икономическа резистентност, други сложиха въпроси за предизвикването да се обезпечи еднакъв достъп до лекуване след откриването на ваксина против COVID-19, и показаха своите терзания по отношение на стандартите за дискретност при мобилните приложения за следене на болестта.
Миналата седмица в резолюция относно координираните дейности на Европейски Съюз за битка с пандемията от COVID-19 и последствията от нея, Парламентът прикани Европейска комисия да предложи пакет за възобновяване и реорганизация, в чиято основа би трябвало да залегнат Зеленият пакт и цифровата промяна, като по този метод се даде начален подтик на рестартирането на стопанската система.
Резолюцията също по този начин приканва при възобновяване да се развие стратегическата автономност на Европа и поддържа Европейската комисия в нейната цел да създаде нова индустриална тактика на Европейски Съюз за реализиране на по-конкурентоспособна и устойчива промишленост. Текстът също по този начин поддържа реинтеграцията на веригите за доставка вътре в Европейски Съюз и увеличението на производството на основни артикули в границите на Европейски Съюз като медикаменти, фармацевтични съставки, медицински произведения, съоръжение и материали.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 24 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР