Всички големи британски летища трябва да въведат 3D скенери за

...
Всички големи британски летища трябва да въведат 3D скенери за
Коментари Харесай

Великобритания слага край на ограниченията за течности в самолетите

Всички огромни английски летища би трябвало да вкарат 3D скенери за багажа преди края на 2022 година, разгласи държавното управление. Министрите настояват, че технологията ще усили сигурността, форсира чекирането преди полетите и може да постави завършек на рестриктивните мерки за течности и преносими компютри на бордовете на самолетите, предава Би Би Си.

Оборудването, сходно на компютърната томография, употребена в лечебните заведения, към този момент е конфигурирано в лондонското летище " Хийтроу ". То обезпечава по-ясна картина на наличието на куфара, личният състав може да усили и " завърти " движимостите вътре за по-прецизна инспекция, оповестява offnews.bg.

Сега пасажерите нямат право да качат на борда опаковка с повече от 100 мл течност. Опаковките с течности би трябвало да са поставени в транспарантен пластмасов плик с размери към 20х20 см. Ограниченията бяха въведени през ноември 2006 година

Обявявайки проекта, министър председателят Борис Джонсън увери, че скенерите ще сложат завършек на неудобството за пасажерите и ще подобрят сигурността.

Heathrow възнамерява за вложи 50 милиона паунда през идващите няколко години, с цел да обезпечи технологията на всички места на летището. След това тя ще бъде конфигурирана и в други аерогари във Англия.

Министърът на превоза Грант Шапс съобщи, че новото съоръжение значи, че " повече няма да вадите чорапите и бельото си, нито да разделяте течностите си и да вадите преносимия компютър си ". Той добави, че самолетните компании би трябвало да платят за измененията, а не данъкоплатците.

Технологията към този момент се употребява от американски летища, в това число в Атланта и Чикаго. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР