Всички гледат към третия мандат, въпреки че все още не

...
Всички гледат към третия мандат, въпреки че все още не
Коментари Харесай

Вече се коментират варианти за третия мандат


Всички гледат към третия мандат, макар че към момента не е ясно на кого ще бъде връчен. Още преди няколко дни Българска социалистическа партия обявиха, че в случай че получат мандата, ще предложат състава на служебния кабинет за постоянен.

От „ Демократична България “ обаче насочиха косвено обръщение към Румен Радев, че те пък няма да поддържат кабинет с мандат на Българска социалистическа партия.

От „ Изправи сеБГ! Ние идваме! “ са най-активни по тематиката. Мая Манолова съобщи през днешния ден, че от партията й са подготвени да предложат пътна карта с 15 точки, които са извърши държавно управление с мандат 6-8 месеца.

Според нея държавно управление е належащо, за „ да не се допусне страната да изпадне в будна кома поради мигрантската и коронавирус вълна, поради неналичието на актуализация на бюджета и помощ за семействата при задаваща се коронавирус рецесия “.

Лидерът на „ Демократична България “ Христо Иванов настоя да се реализира вид, при който да има държавно управление без поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Според него в границите на третия мандат президентът би трябвало да реши рецесията.

Ако ние, четирите партии отвън Движение за права и свободи и ГЕРБ се разберем, тогава ще има решение. Позицията на Българска социалистическа партия по третия мандат е по-скоро предизборна. Моят апел е дайте да седнем да приказваме и да намерим това, което може да убеди Има Такъв Народ да възприемат по-отговорна позиция. Ако почнем занапред да се нареждаме предизборно, ще счупим целия развой. Чрез договаряния би трябвало да намерим рационалното сечение и да намерим една формула, която ще работи за всеки, сподели още Иванов.

Изходът от политическата рецесия е постоянен кабинет, разяснява от своя страна секретарят на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Филип Попов.

, разяснява Попов пред Българска национална телевизия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР