Всички днес са впечатлени от възможностите на лечебния глад. Отказът

...
Всички днес са впечатлени от възможностите на лечебния глад. Отказът
Коментари Харесай

Строгият 14-часов пост пази от диабет, инсулт и сърдечни заболявания

Всички през днешния ден са впечатлени от опциите на лечебния апетит. Отказът от храна в избрана част на денонощието доби известност измежду звездите и елементарните хора, загрижени за здравето си.

Съвременните проучвания демонстрират, че строгият пост по 14 часа в денонощие снижава редица опасности за здравето, каквито съставляват диабетът, инсултът и заболяванията на сърцето.

Учени от университета в Калифорния настояват, че проучванията им са посочили забавна взаимозависимост. Приемане на храна единствено през един 10-часов прозорец в денонощието е освен допустимо, само че и потребно за здравето. Води до понижаване на тежестта и намаляване равнищата на неприятния холестерол.

В опита са обхванати 19 доброволци, множеството с наднормено тегло. За 3 месеца те понижили тежестта си, както и мазнините в тялото и нормализирали кръвното налягане. Нивата на кръвна захар при тези хора също достигнали естествени равнища. Всичко това станало допустимо със строго съблюдаване на хранене в 10-часов прозорец, следвано от 14-часово постене.

Учените, провели опита, настояват, че всеки, който съблюдава прецизно този метод на хранене, прочут като фастинг, може да понижи тежестта и да усъвършенства здравословното си положение, както и да избегне хронични болести.

 Строгият 14-часов пост пази от диабет, инсулт и сърдечни болести

От американската асоциация по сърдечно здраве са на мнение, че огромен брой хора са наранени от метаболитен синдром. Това са признаци, които предшестват диабета. У по-възрастните рисковите фактори като високо кръвно, нараснала кръвна захар и триглицериди, ниско равнище на добър холестерол и затлъстяване в региона на корема са налице.

По време на опита участниците проявявали податливост да закусват по-късно, към два часа след пробуждане и да вечерят по-рано, което било особеното от предходния им график.

След три месеца тежестта им и телесните мазнини намалели с 3 %. Много от доброволците към този момент имали по-нисък неприятен холестерол и по-ниски равнища на захар в кръвта. Една трета споделили, че към този момент спят по-спокойно и се усещат по-отпочинали на сутринта.

Ефектът от опита бил впечатляващ освен за учените, само че и за участниците. По-голямата част от тях траяли да постят по 14 часа в денонощие и една година след опита.

Вижте още скрити изгоди от фастинга и какво да ядем при фастинг.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР