Всички държавни органи действат заедно срещу златните паспорти и този

...
Всички държавни органи действат заедно срещу златните паспорти и този
Коментари Харесай

17 отнети златни паспорта - на граждани от Русия, Казахстан, Египет

Всички държавни органи работят дружно против " златните паспорти " и този кран е затворен. Общо 17 лица са с отнето поданство, като измежду тях четирима от Египет, четирима от Русия, четирима от Казахстан, трима от Китай и един от Пакистан. Те са отнети по силата на осъществена инспекция и с декрет на вицепрезидента. Общо преписките, които са затворени, са 161. Данните показа служебният правосъден министър Крум Зарков от трибуната на Народното събрание, който дава доклад по проблемите при издаване на българско поданство.

В момента, а и в последните месеци е засилен контролът върху документите на претендентите за българско поданство. За последните 4 месеца са предоставени спомагателни инспекции по 1 000 преписки. Проблемът с инспекциите е, че се удължават периодите за изговаряне, сподели Зарков.
ч
Той посочи, че проблемите по издаване на българско поданство са познати на Министерство на правораздаването и са взети ограничения за разрешаването им.

Към сегашния миг броят на висящите преписки е към 50 000, като 21 000 от тях са към този момент с изтекли периоди, а 29 000 са в развой на период. Преписките се преглеждат от Съвета по поданство и правосъдният министър е направил всичко допустимо прескачания да стават единствено при неотложни аргументи. На ден се обработват по към 100 преписки.

Крум Зарков пази тезата, че би трябвало да има и условие за издаване на българско поданство по натурализация.

Зарков уточни още, че са открити случаи за показване на неистинен актове за раждане за приемане на българско поданство. Тези хора, които живеят отвън България, показват тук лице за контакт. В доста от случаите хората, които дават неистинен документи, дават еднакъв човек за контакт, изясни правосъдният министър. Събира се цялата информация и тя ще се даде на прокуратурата до дни.

Сред претендентите, които идват на изявленията в Министерство на правораздаването, повече от 50% имат потребност от преводачи, тъй като нито владеят, нито схващат българския език. Документите би трябвало да се подават персонално, само че се срещат случаи, в които хора идват с преводачи. Не може да си пълностоен жител на България, без да владееш езика, разяснява Зарков.

По думите му преводаческите организации се специализират и дават доста повече услуги с изключение на преводаческите, като и посредничат. Последиците обаче могат да бъдат в региона на закононарушенията или в изискванията на полулегалност. Посредниците са доста изобретателни - продавали различен вид бележки за засвидетелствуване на български генезис, само че със законови промени въпросната система била спряна.

Зарков увери, че ДАНС, прокуратурата и Министерство на правораздаването работи съществено по въпросите за българското поданство.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР