Всички членове на секционни избирателни комисии (СИК) в община Казанлък

...
Всички членове на секционни избирателни комисии (СИК) в община Казанлък
Коментари Харесай

Членовете на СИК в община Казанлък са инструктирани как да процедират при проблеми с машинното гласуване

Всички членове на секционни изборни комисии (СИК) в община Казанлък са инструктирани по какъв начин да действат при проблеми с машинното гласоподаване.

Това сподели пред публицисти ръководителят на Общинската изборна комисия Здравко Балевски. При гласоподаване с машина в някои от секциите е открито, че излизат разписки, в които не е отразен вотът на гласоподавателите, само че това не е проблем единствено в Казанлък и има решение на Централната изборна комисия, с което всички СИК са осведомени. 

" В такива случаи тези разписки се отделят, сформира се протокол за тях, като те се броят за унищожени и не влизат в действителния избор . Ако казусът се откри преди разписката да е попаднала в кутията, на гласоподавателя се дава опция да гласоподава с хартиена бюлетина ", изясни той. 

До момента изборният ден в общината протича обикновено. Има сигнал за вписани гласоподаватели в секцията в село Горно Изворово , само че това предстои на инспекция от ГРАО.

Проверява се сигнал за гласоподавател, който не е съумял да гласоподава заради усложнения в напредването. Балевски посочи, че за хора с сходни проблеми е указано, че имат право да гласувт в избрани секции в общината, където са основани нужните условия, без значение, че не са в техния регион.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР