Всички автоинструктори и служители на автошколите - близо 5 000

...
Всички автоинструктори и служители на автошколите - близо 5 000
Коментари Харесай

Автошколите се опасяват от тотално унищожение на бранша

Всички автоинструктори и чиновници на автошколите - близо 5 000 души, са в неплатен отпуск или са съкратени, оповестява bTV.

Причината е, че компаниите за образование на водачи на могат да си разрешат да заплащат 40% от заплатите на чиновниците си, тъй като тяхната активност е спряна със заповед на " Автомобилна администрация ". Преустановени са както кросовете, по този начин и изпитите.

В нашия отрасъл сега се случва тотално заличаване на брашна от страна на страната, безапелационен е Красимир Георгиев,председател на Асоциацията на автошколите в България.

Георгиев изясни, че притежателите на школи не могат да се възползват от държавната помощ 60/40 за заплащане на заплати на своите чиновници, тъй като от 17 март нямат никакви доходи. " Всички сме учили аритметика. 40% от нула какъв брой е? 40% аз би трябвало да платя на служащия си, но на касовия уред имам доход нула. Откъде? ", недоумява той.

По мотив думите на Менда Стоянова, че тази мярка е за работещите компании, Георгиев пита какво тогава да вършат компаниите, на които е неразрешено да работят.

Повечето автоинструктори сега са в неплатен отпуск. Работодателите им обаче предизвестяват, че в случай че обстановката продължи прекомерно дълго, скоро те ще се редят на опашките на трудовите тържища.

Припомняме, през днешния ден в София на митинг поради рецесията излязоха и таксиметровите шофьои. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР