Всички административни услуги, предоставяни от Агенцията по геодезия, картография и

...
Всички административни услуги, предоставяни от Агенцията по геодезия, картография и
Коментари Харесай

Няма промяна в издаването на скици на сгради

Всички административни услуги, предоставяни от Агенцията по геодезия, картография и кадастър, които се извършват без известяван на заинтригуваните страни в административното произвеждане и без издаване на заповед по време на изключителното състояние, се извършват по досегашния ред. Това се отнася и за едни от най-търсените услуги като изваждане на скици на поземлени парцели, скици на здания, схеми на независими обекти в здания и удостоверителни документи.

На заявителите на всички административни услуги и производства може да се изпращат известия за премахване на дефекти в плана за изменение на кадастрална карта и указател или в съпътстващите го документи, като им се дава нормалният за това период. Ако минусите бъдат отстранени, преписката може да продължи с изпращане на известие за започване на административно произвеждане по член 26 от Административнопроцесуален кодекс или с осъществяване на декларираната услуга. Ако минусите не бъдат отстранени, срокът стопира да тече, като преписката не се приключва и не се архивира.

Ако някоя услуга е належащо да завърши с писмен отвод, то той се постановява в съответния период, след което се оповестява на всички заинтригувани страни. Ако обаче заявителят, получил отвод, го оспорва, то срокът за оспорването по правосъден ред стопира да тече.

В интервала на изключителното състояние всички служби на организацията по геодезия, картография и кадастър в страната работят и обслужват „ на гише “ както до в този момент, като са взети нужните защитни ограничения за чиновниците и жителите.

Продължава обслужването на потребителите и посредством системата за електронно заявяване на услуги, която е налична през интернет страницата на организацията - https://kais.cadastre.bg/.

В електронен вид жителите могат да заявят схема на парцел или скица на независим обект, удостоверения, да създадат информация по кадастрална карта, да потърсят информация за парцел или постройка единствено посредством въвеждане на адрес или посредством идентификатор, да получат извадка от архивен проект и други.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР