Всички 17 на брой съдии в Районния съд на Стара

...
Всички 17 на брой съдии в Районния съд на Стара
Коментари Харесай

Нито един съдия в Стара Загора не иска да гледа делото Дебора

Всички 17 на брой съдии в Районния съд на Стара Загора са си създали отказ по делото за бруталното принуждение над Дебора Михайлова. Така се оказва, че няма кой да съди насилника на младото момиче. 

Тя беше нарязана с макетен нож от своя другар, а главата ѝ беше принудително обръсната. Вече седмица от там не отговорят с какви тъкмо претекстове са направени всеобщите отводи. След като всички районни съдии в града се отхвърлиха, ще би трябвало да бъде избран различен еднакъв по степен съд, който да прегледа процеса против Георги Георгиев. Вероятно това ще бъде Районният съд в Пловдив, прецизира " Сега ". 

Обвинителният акт против Георги Георгиев беше импортиран в Районния съд в Стара Загора на 15 декември. Оттогава до през днешния ден поредно отказ си направиха всички 17 наказателни и цивилен съдии. От обществено наличните данни излиза наяве, че всички те се базират на текста от Наказателно-процесуален кодекс, който споделя, че " не може да взе участие в състава на съда арбитър или правосъден заседател, който заради други условия може да се смята преднамерен или заинтригуван директно или индиректно от изхода на делото ".

Какви са тези " други условия " обаче е незнайно. 26-годишният Георги Георгиев ще отговоря по три обвинявания, откакто 5 месеца по-рано обществото беше " взривено " от бруталността на закононарушението и неглижирането на случая от управляващите.

Първото обвиняване против Георгиев, който сега се намира в ареста, е, че на 26 юни с особена свирепост и по особена непосилен за жертвата метод посредством нанасяне на удар с пестник в главата и 18 порезни рани с макетно ножче е предизвикал на 18-годишното момиче двустепенна междинна телесна щета и я е обезобразил.

За това закононарушение Наказателен кодекс планува от 2 до 10 години затвор.

Второто обвиняване е, че на 26 юни е принудил потърпевшата да претърпи нещо обратно на волята си, като е остригал с електрическа машинка част от косата ѝ, като използвал мощ, удряйки я с пестник в лицето. Наказанието за това е до 6 година затвор.

Същото наказване Наказателен кодекс планува и за третото обвиняване на Георгиев - че в интервала от април до 25 юни т.г. 6 пъти се е заканил с ликвидиране на Дебора.

Съдиите, които одобриха, че заради някакви условия може да се смятат предубедени или заинтригувани директно или индиректно от изхода на делото, са Росен Чиликов, Блага Бозова (тя е и ръководител на съда), Тодор Минов, Христо Ангелов, Дарина Крумова-Стоянова, Димитър Манджуров, Иван Режев, Олга Златева, Таня Илкова, Свилен Жеков, Антония Тонева, Неделина Минчева, Александър Георгиев, Велина Пенева, Женя Иванова, Генчо Атанасов и Ваня Тенева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР