Всеобщо мнение е, че може би с наредба ще направим,

...
Всеобщо мнение е, че може би с наредба ще направим,
Коментари Харесай

Антон Тонев: От 1 април няма да бъдем санкционирани, ако не носим маски

Всеобщо мнение е, че може би с разпоредба ще създадем, тъй че персоналните лекари да продължат да издават посоки за PCR проби още от идната седмица”. Това съобщи пред Нова телевизия шефът на Здравната комисия доцент Антон Тонев. Коментарът му идва във връзка новината, че след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура общопрактикуващите медици няма да могат да правят сходна активност.

„ Да се върнем към обстоятелствата, че няма данни актът на изключителна епидемиологична конюнктура да бъде продължен, което е в границите на изпълнителната власт. Това значи, че от 1 април отпадат всички ограничавания. Тоест, няма да бъдем глобени, в случай че не носим маски. Вървейки по пътя на логиката, предложихме законопроект, в който да се основат принадлежности в ръцете на изпълнителната власт и на шефовете на РЗИ, които да могат да реагират, в случай че се случаите се усилят отново”, разясни Тонев. По думите му решението за отпадането на ограниченията е сложно, а не политическо.
Вече имаме задоволително опит, с цел да знаем какво предизвиква това заболяване. Последният подвид на Омикрон даде опция да имаме надзор и лечебните заведения ни да не са препълнени”, сподели още Тонев. И съобщи, че той ще продължи да носи маска в Народното събрание.

По думите му се разискват оферти за промени във всеки един бранш от опазването на здравето.

„ Лекарите работят на ненормиран работен ден. Те имат едно публично работно време и когато излязат от кабинета не престават да работят през телефона си. Нашето предложение не включва смяна в това къде ще работи персоналният доктор, с какви документи. Предложенията ни включват смяна в метода на възнаграждение. Трябва да имаме електронно здравно досие. Обсъждаме промени, които може да влязат в действие най-рано догодина”, разясни Тонев и даде следния образец:

„ Ако ви е неприятно и имате температура, влизате в здравното си досие и то ви демонстрира кой персонален доктор най-рано може да ви одобри във вашия район. Така няма да чакате на опашка”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР