Всеобщите избори тази година ще продължат около два месеца. Това

...
Всеобщите избори тази година ще продължат около два месеца. Това
Коментари Харесай

В Индия започна изборната кампания: Местни скандали, протести и интересите на съседите

Всеобщите избори тази година ще продължат към два месеца. Това се дължи на спецификата на страната и сложността на преброяването на гласовете.

В момента основните политически партии в Индия са Bharatiya Janata Party (Индийската национална партия, BJP) с водач Нарендра Моди и Индийския народен конгрес с водач Рахул Ганди. И двете партии организират енергична акция преди всеки избор в разнообразни щати на Индия.

Кампанията на BJP се концентрира върху концепциите за национално развиване, стопански промени и битка с корупцията. Партията интензивно пропагандира концепциите на „ Swachch Barat ” („ Чиста Индия ”).

Важни тематики са още дигитализацията на страната, разкриването на нови работни места, поддръжката за дребния и междинен бизнес, националната сигурност и твърдото опълчване на тероризма. Популярността на BJP измежду гласоподавателите продължава да остава висока с помощта на персоналните високи оценки на Нарендра Моди.

Индийския народен конгрес предизвиква обществени въпроси в своите акции, в това число тъждество, права на малцинствата и основаване на работни места. Конгресът подлага на критика държавното управление на BJP за минусите му в икономическата и обществената политика.

Една от главните тематики в акциите на Конгреса е обещанието за основаване на равни благоприятни условия за всички сегменти на обществото и поддръжка на селското население. Популярността на Конгреса измежду гласоподавателите обаче понижа след поредност от провали на районните избори.

И двете партии интензивно употребяват разнообразни медийни платформи, обществени мрежи и обществени събития, с цел да привлекат внимание към своите акции. Засега обаче може да се каже, че BJP остава по-успешна и ефикасна в организирането на акции и привличането на гласоподаватели с ясни хрумвания и стратегии за деяние.

На място в Индия има редица разнообразни проблеми, които основават напрежение в страната. Етническите спорове пораждат сред разнообразни групи заради разликите в езика, културата, религията и заради териториални разногласия. Например има дълготраен спор сред християнски и индуски групи в щата Ориса.

Друг главен проблем на място е протестът на наксалитите, които се борят за правдивост за най-бедните пластове от популацията. Наксалитите нападат държавни институции, полиция и въоръжени сили, създавайки неустойчивост.

Също по този начин в някои райони на Индия има сепаратистко придвижване, което се застъпва за обособяване от индийската федерация и основаване на лична самостоятелна страна. Един образец е щата Кашмир.

През последните години в Индия също имаше митинги на фермери, изразяващи неодобрение от новите закони. Фермерите настояват, че тези закони нарушават техните права и ползи и упорстват за тяхната анулация. Фермерските митинги постоянно са съпроводени от конфликти с държавните сили и основават напрегната обстановка в страната.

По този метод на място в Индия има редица съществени обществени и политически проблеми, които изискват внимание и решения от държавното управление и организациите на гражданското общество.

В Индия през последните години се следи интензивно потребление на нови технологии в предизборни акции. Социалните мрежи се употребяват интензивно за връзка с гласоподавателите.

Технологията Deepfake се трансформира в необятно употребен инструмент за манипулиране на гласоподавателите на изборите в Индия през 2024 година, съгласно последните отчети. Deepfake са изкуствено основани видео или аудио файлове, които могат да бъдат употребявани за основаване на погрешна информация или за илюзия на обществеността.

Deepfake може да се употребява за основаване на подправени известия от политически претенденти, разпространяване на погрешна информация за съперници или даже за смяна на доказателства за изборни резултати.

Това основава съществени закани за демократичния развой и подкопава доверието на гласоподавателите в политическите системи. Трябва да се вземат подобаващи ограничения за битка с това събитие и за отбрана на демократичните процеси от сходни операции.

Освен това анализът на данни играе значима роля в предизборните акции в Индия. Използвайки съвременни технологии за разбор на данни, партиите могат да разпознават желанията на гласоподавателите, да разпознават техните потребности и тъкмо да насочат своите оферти. Това ви разрешава да употребявате дейно ресурсите на акцията и да увеличите възможностите си за облага.

Мобилните приложения също се трансфораха в неразделна част от предизборните акции в Индия. С тяхна помощ партиите могат да изпращат информация за дейности, манифестации, стратегия на претендента, както и да получават противоположна връзка от гласоподавателите. Това ви разрешава бързо да реагирате на измененията в околната среда и да адаптирате тактиките си за поддръжка.

Има и външни фактори. След визитата на Нарендра Моди в Аруначал Прадеш, Китай публично стачкува против този ход на Индия, заявявайки, че нарушава техния суверенитет над територията. Индийското държавно управление отхвърли изказванията на Китай, заявявайки, че нямат съображение.

Индийският район Аруначал Прадеш е обект на териториален спор сред Индия и Китай. Китай твърди, че тази територия, която те назовават Южен Тибет, принадлежи на Китай, до момента в който Индия я счита за част от своята територия.

През 2024 година напрежението сред Индия и Китай остава наложителен проблем. Граничните разногласия не престават да провокират напрежение, изключително по линията на действителния надзор в региона на Ладак. И двете страни не престават да укрепват военните си позиции на границата, създавайки напрегната обстановка.

Международната общественост приканва Индия и Китай да стартират разговор и да намерят дипломатическо решение на разногласието, с цел да се избегне ескалация на спора. Но към този момент и двете страни остават на позициите си и обстановката остава напрегната.

Геополитическите ползи в района също играят значима роля в връзките сред Индия и Китай. И двете страни се стремят да засилят въздействието си в Южна Азия, което постоянно води до спорове и несъгласия.

Политическата обстановка в Индия остава комплицирана и непредвидима и резултатът от идващите избори може доста да повлияе на бъдещето на страната. Сега BJP се пробва да употребява административен запас, с цел да ограничи допустимо най-вече опциите на съперниците си.

Превод: СМ

Източник: Катехон

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед24271Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед27034Проф. Андрей Пантев: Руско-турската освободителна война е най-честната в историята на целия европейски 19 векАлтернативен Поглед65684Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед31317Калин Тодоров: Мафията на жълтите паветаАлтернативен Поглед13477Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед547128Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед177785Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед135931Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед121534Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед91752Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов19293Напрежението сред НАТО и Русия растеХристо Георгиев23330 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР