Всекидневната консумация на плодове и зеленчуци е е жизнено важна

...
Всекидневната консумация на плодове и зеленчуци е е жизнено важна
Коментари Харесай

Колко плодове и зеленчуци на ден удължават живота

Всекидневната консумация на плодове и зеленчуци е е витално значима за нашето здраве, защото уравновесеното хранене спомага за създаване на здрав имунитет. Световната здравна организация (СЗО) твърди, че, в случай че не одобряваме задоволително от тези храни ще сме по-предразположени към избрани болести, като на сърдечно-съдовата система. Това е повода СЗО да постанова нормата от банкет на най-малко 400 грама плодове и зеленчуци дневно, написа Дарик.

Група откриватели от Харвардския университет (САЩ) неотдавна разгласява проучване в Circulation, списанието на Американската сърдечна асоциация, което демонстрира, че приемът на пет плода и зеленчука дневно е обвързван с по-ниска смъртност.

Получените резултати демонстрират, че има по-малък риск от смъртност, в случай че се употребяват три зеленчукови и две плодови порции на ден. Над това количество рискът от болести не беше понижен в допълнение и не носи спомагателни изгоди. Това са констатации, които поддържат актуалните диетични рекомендации от здравните управляващи.

Според резултатите от изследването зелените листни зеленчуци като маруля, спанак или зеле са тези, които имат най-вече преимущества спрямо други. По същия метод плодовете и зеленчуците, богати на бета-каротин и витамин С, като цитрусови плодове, боровинки или моркови, също са най-препоръчителни.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР