Всеки знае, че липсата на достатъчно сън, може да е

...
Всеки знае, че липсата на достатъчно сън, може да е
Коментари Харесай

Опасно ли е да се спи до късно?

Всеки знае, че неналичието на задоволително сън, може да е много нездравословна. Учените са открили, че в случай че спим по-малко от 6 часа на нощ, нанасяме съществени вреди на мозъка си и си докарваме спомагателни килограми. Установено е, че 17 часа без сън, водят до промени в държанието, сходни на тези от алкохола.
Какво се случва, в случай че спим повече от нужното?
 Полезни препоръки по какъв начин да се наспивате по-добре Полезни препоръки по какъв начин да се наспивате по-добре
Колко постоянно ви се е случвало да се разсъните и да сте изтощени? Разбира се, това не е наложителен сюжет, само че може би доста от вас са в...
Преспиването повече от 10 часа на денонощие води до съществени последици за мозъка, тялото, настроението и цялостното ни държание. Прекарването на повече от 10 часа в леглото изтощава физически и умствено, води до липса на централизация и неприятно показване в ежедневните ни задания и работа.

Много сън може да докара и до меланхолия
Прекомерното спане оказва въздействие и на настроението ни. Причината – поради множеството сън равнището на хормона серотонин, именуван “хормон на щастието ”, трансформира равнищата си и това може да ни докара меланхолия.
 10 мита за съня, които са цялостна ЛЪЖА 10 мита за съня, които са цялостна ЛЪЖА
Фактите, които сте научили за съня са просто неправилни. Ето истината за това, което се случва, когато отпуснете глава през нощта. 1. Бр...
Важно е да се ляга почти едновременно и да се спи сред 7 и 8 часа. А в случай че предходната нощ не сте спали задоволително, не се опитвайте да компенсирате с дълго спане на идната нощ. Не забравяйте да пускате и пресен въздух в дома си, да се движите повече и да се храните леко вечер.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР