Всеки трети стар дизелов автомобил, изнасян от Италия, пристига в

...
Всеки трети стар дизелов автомобил, изнасян от Италия, пристига в
Коментари Харесай

Всяка трета стара кола, изнасяна от Италия, пристига в България

Всеки трети остарял дизелов автомобил, изнасян от Италия, идва в България. Най-голяма част от тях са насочвани към София.

Само през предходната година от европейската страна са изнесени над 300 хиляди такива коли, а забележителна част от тях са били ориентирани към нашата страна, сочи изследване на Националния съюз на представителите на непознатите автомобилни къщи в Италия, представено от " 24 часа ".

През 2015 година износът от южноевропейската страна е бил в границите на 397 хиляди коли, а през 2017 година той е бил в границите на 429 хиляди броя. За първите девет месеца на предходната година броят възлиза на 332 хиляди возила.

Основна причина за повишаване на експорта на остарели дизелови коли от Италия са по-строгите правила за нездравословните излъчвания. В множеството общини в страната придвижването на тези коли е неразрешено.

Изследването демонстрира още, че по-голямата част от изнасяните коли, които идват в България, са на над 10-годишна възраст, а 30% от общо пристигналите в страната ни идват в София.

По-голямата част от тях или 65 на 100 са дизелови, а 32 на 100 са бензинови.

Страната ни е пазар номер 1 за старите коли от Италия като през 2017 година импортираните такива са били 131 хиляди, а за деветмесечието на предходната година - 100 хиляди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР