Всеки си има рейтинг за надеждност, базиран на личен опит,

...
Всеки си има рейтинг за надеждност, базиран на личен опит,
Коментари Харесай

Топ 5 на най-надеждните автомобили, според всичките класации

Всеки си има рейтинг за надеждност, основан на персонален опит, разкази на родственици, другари, прочетени материали и видяното в мрежата.

Някой е уверен, че най-надеждните коли са японските, различен твърди, че "японките ", в противен случай, са сдали позициите си и сега "корейците са върха ", а на тях им се смеят "експертите ", които считат, че най-хубавите коли са правени от "немците ".

Така, всеки, по-късно размисъл, е подготвен да назове "най-надеждната марка ". А, в случай че се понапрегне още малко, може да каже и някой модел.

Но всичко това си остава единствено персонално мнение.

По-авторитетното мнение са застрахователните компании и статистическите организации, огромните автомобилни издания, учещи надеждността на колите съгласно свои лични методики и постоянно публикуващи доклади във тип на рейтинг.

Най-популярните са - TÜV Report; DEKRA Used Car Report; ADAC Car Reliability Ratings; Warranty Direct Reliability Index. Top-100 UK Cars; Consumer Reports: 10 Most Reliable Cars; Consumer Reports: 30 Best Used Cars; J.D. Power and Associates Dependability Study... Това са английски, американски и немски източници.

Авторите на рейтингите освен се допитват до притежателите на коли с друга година на произвеждане, само че и проучват акциите по евакуиране от пазара, сервизната история на всяка кола.

Например, немската асоциация на за механически контрол (TUV) година след година събира данни от 10 милиона автомобила, като всяка кола се прави оценка по стотина параметра.

Друга немска организация за ревизия на коли (DEKRA) употребява извадка в път и половина по-голяма. В автомобилния клуб на ADAC членуват 18 милиона души от най-различни страни в Европа.

Това е голям масив от данни, който разрешава да се откри, с изключение на всичко останало, броят на повредите при колите.

За някои съставянето на такива рейтинги е прекомерно огромна и скъпа самодейност. Понякога се постанова да се съпоставят налични ранглисти, като се изключват моделите, които не се продават на съответния пазар.

Също по този начин би трябвало да се отчетат разликите в американските, европейските и азиатските разновидности на модела, с цел да може, в последна сметка, да се приказва за равнище на надеждност, без значение от мястото на произвеждане и пазара.

Затова ще напомним думите на Уинстън Чърчил за трите типа неистина (лъжата, наглата неистина и статистиката).

Затова полученият рейтинг не носи освен информативен, само че и развлекателен темперамент.

Надеждността е свойството на обекта да резервира по време на установяването на пределните смисли на всичките си параметри, характеризиращи се със способността да извършват изискваните функционалности в заложените режими и условия на приложимост, техническо обслужване, предпазване и превозване.

За да научите кои са топ 5 по издръжливост коли, посетете auto.blitz.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР