Всеки сезон има своето очарование с даровете на природата. Лятото

...
Всеки сезон има своето очарование с даровете на природата. Лятото
Коментари Харесай

Лечебните свойства на есенните плодове и зеленчуци

Всеки сезон има своето обаяние с даровете на природата. Лятото е особено с най-голямо многообразие на плодове и зеленчуци, само че наближаващата есен също има какво да предложи като избор.

Предстоящият сезон е богат на вкусни и потребни артикули и можем да се възползваме от лечебните им свойства. Да забележим кои артикули какво оферират. В идващите редове вижте лечебните свойства на есенните плодове и зеленчуци:

Тиква

 тиквата е доста потребен есенен зарзават

Тиквата е един от най-полезните артикули. Магнезият, калият, калцият, фосфорът и натрият я подреждат измежду топ предложенията за есенния сезон. Сред другите субстанции, които заслужават внимание, са витамините - А, С, група В, РР. Изключително скъп е витамин К, който не се среща в останалите плодове и зеленчуци.

Печена, тиквата е освен вкусна. Тя има нищожно калорийно наличие и това я прави незаместим артикул при диетите за събаряне на тегло.

Ябълка

Един от най-мощните антиоксиданти - флаваноидите се откриват в ябълката. Затова при инфекции и алергии, както и при есенни простудни болести този плод е добър избор.

Джинджифил

Джинджифилът е чудесно есенно средство за отбрана, тъй като дава приятна топлота. Помага при простудни болести и облекчава напрежението. Джинджифиловият чай работи ободряващо.

Круша

 крушата е доста потребен есенен плод

Фибрите в нея са в чудесно количество и това я прави доста потребна. Есенният плод съдържа и доста енергийни субстанции. Фруктозата, глюкозата, лимонената и ябълчената киселина, както етеричните масла и пектинът придават характерния мирис и усет на крушата. Богата е и на витамини от група В. Калият е минералът с най-високо наличие в плода.

Чесън

Това е топ естественото лекарство у нас. Алицинът в него се бори с всевъзможни типове вируси и бактерии. Понижава холестерола и пази от рак.

Червена боровинка

Най-доброто средство против бъбречни и чернодробни инфекции е алената боровинка. Съдържа антиоксиданти, фибри и витамини, най-много витамин С.

Червена чушка

Витамин С в алената чушка е в необикновено количество. Ако се употребяват в недопечен тип, витаминът ще бъде признат на 100 %, тъй като при топлинна обработка се губи от него.

Червено цвекло

Бетаинът в него подкрепя сърдечната активност и черния дроб. Грижи се за равнищата на холестерол.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР