Всеки се нуждае от подкрепата на близка приятелка и е

...
Всеки се нуждае от подкрепата на близка приятелка и е
Коментари Харесай

7 от най-вредните съвети на приятелки, които могат да провалят живота ви

Всеки се нуждае от поддръжката на близка другарка и е значимо да чува нейното мнение. Но знаете ли, че най-известните, богати и сполучливи хора биха ви предизвестили да не приемате препоръките даже на най-доверените и лоялни приятелки?

Любимата американска телевизионна водеща Опра Уинфри нееднократно е казвала, че другари са я разубедили да се реалокира в Чикаго, откъдето стартира нейното шоу и блестяща кариера. Уорън Бъфет, най-известният вложител в света, признава, че татко му го е предизвестил да не работи в областта на скъпите бумаги. А какъв брой доста са известните артисти и артисти, чиито родители са били срещу обществената им специалност!

Защо желаеме препоръки?

Интелигентният човек постоянно има подозрения за всичко. Осъзнаваме, че житейският опит и възгледите за събитията са тъкмо толкоз, колкото е броят на хората на Земята. И защото познанието е една от дилемите, заложени в нас, наподобява естествено и разбираемо да научим за света посредством опита на различен човек.

 препоръки

Защо желаеме да получим мнението на други хора? Ето трите съществени аргументи:

1. Желанието да бъдем харесвани от другите;

2. Начин да оценим личното си държание през погледа на останалите;

3. Начин да запълним празнините в личния си светоглед и да забележим нещата от различен ъгъл.

И най-интересното е, че ние не се интересуваме от самата рекомендация. Малко евентуално е всеки от нас да следва тъкмо препоръките на някой различен. Но противоположната връзка от другар ни се коства като демонстрация на угриженост и е мъчно да се откажем от това.

Всеки съвет е нов старт

Ако осъзнаем, че непознатите препоръки не могат да ни оказват помощ, какъв е главният проблем?

Мозъкът ни архивира всичко, като взема решения според от обстановката. В същото време всяко ново деяние, което подхващаме, и всеки нов избор, който вършим, са резултат от нашия опит. Нищо не е инцидентно, всичко е разумно.

Всеки съвет е ново отношение, което мозъкът проучва като опция за ново деяние и реакция. Казано по-просто, всяка нова информация е в положение да поправя естествения ход на събитията.

Защо е нездравословно да се слушат някои препоръки?

Хората не дават препоръки, които биха последвали във вашата лична обстановка, това е заключението на Джейсън Дана и Далиан Кейн от Училището по мениджмънт в Йейл в обзорна публикация за Current Opinion in Psychology.

Например акушер-гинеколозите поучават пациентките си да си вършат мамография по-рано и по-често, в сравнение с те самите го вършат на себе си. Финансовите консултанти пък са склонни да бъдат по-внимателни с вложенията на клиентите си, в сравнение с със своите лични.

 препоръки

Ето 7-те най-вредни препоръки от приятелки:

1. „ Зарежи го “

Дори приятелката ви да е проверявана години наред и да желае единствено най-хубавото за вас, тя ще дава препоръки само през призмата на личния си опит. Свободна и неуспяла да построи хармонична връзка, тя надали ще предложи интелигентен метод по отношение на вашия мъж. Тя ще ви каже, че той не е подобаващ за Вас, по този начин би постъпила, тъй като не е подготвена да прояви схващане.

2. „ Защо си търсиш принц? “

Страхът от самотност, ниската самокритика, неналичието на упоритост и предходният отрицателен опит в фамилията на разведените родители са почвата, върху която израства сходен съвет.

Малко евентуално е една уважаваща себе си жена да остане дълго време с мъж, който е под нея по приходи и обществен статус. Или с някой, който не обича и в който не вижда сътрудник в живота. Но даже късият опит от връзката с сътрудник, който не харесва и с който не се усеща удобно, дава нова основа за по-нататъшни решения.

3. „ Направи си бебе “

Съветите, които включват физическата обвивка, са едни от най-опасните. Не всички дами си вършат постоянни профилактични прегледи, не всички наблюдават диетата си и приема на витамини.
Раждането на дете е нов стадий, поява на нов човек в живота.

 препоръки

4. „ Гледай на живота положително “

Позитивното мислене е една от най-вредните трендове в логиката на психиката. Природата е надарила индивида с маса реакции и всяка от тях е сигнал за избрани феномени или тласък за деяние.

Позитивните житейски препоръки най-често се одобряват със непряк резултат: спирате да предприемате нови дейности, с цел да постигнете мечтаната цел. В последна сметка всичките ви фантазии си остават единствено фантазии, без значение дали става дума за щастлива връзка, селска къща, мечтан личен магазин или салон за хубост.

5. „ Заслужаваш по-добро “

Това е като: " Нямам съвет за теб, ти към този момент си страхотна. Чувайки това, някой би сменил своето BMW с Mercedes при обща икономическа рецесия, а различен - да напусне работа и да влага всичките си спестявания в отварянето на лично ателие. Звучи доста хубаво, само че съветът не регистрира силата на сериозното мислене и рационалната оценка на действителността.

6. „ Живей просто “

Съвети като: " Не е нужно да се занимаваш с това: " Слез от небето на земята ", " Коя си ти, че да искаш най-хубавото за себе си " и така нататък обезценяват полезностите, достиженията, резултатите и стремежите, изграждани с години.

Това е сигнал към мозъка да извърши задълбочена аналитична работа и да открие нови, по-прости смисли в живота.

7. „ Защо е нужно да градиш кариера, която да следваш яростно? “

Съвет, който обезсилва интелектуалния ви потенциал и резултатите от всяко образование и работа.
Да предположим, че изрично не сте съгласни с тази дефиниция и сте наясно, че това несъмнено не е за вас.

Но информацията се приема за мислене и при първите признаци на отмалялост или други задействащи фактори (например гледане на филм или сериал за красивия и елементарен живот на съдържателите) - се появява уверената мисъл: " Не съм задължен на никого за нищо “.
Жената по отношение на такава настройка слага колегата си в позицията " би трябвало " и се отнася към него като към движимост. И с нов сътрудник тя несъзнателно излъчва тази позиция, която по този метод единствено отблъсква достойните претенденти.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР