Всеки родител тъпче детето си с бонбони и шоколад, за

...
Всеки родител тъпче детето си с бонбони и шоколад, за
Коментари Харесай

Преяждането със сладко произвежда престъпници

Всеки родител тъпче детето си с бонбони и шоколад, с цел да го успокои или просто да го зарадва. Но това сладко утешение постоянно е причина за ужасни последствия, предизвестяват английски учени.

Според ново проучване децата, които прекаляват със сладкото, са подложени на голям риск – когато станат огромни, те могат да се трансфорат в нарушители.

Учените изучавали аргументите, които тласкат тинейджърите към закононарушения. В резултат на опити и разбори станало ясно, че най-ужасните деца имат призрачен метод на хранене.

В някои от случаите малолетните нарушители признавали, че родителите им позволяват от дребни да закусват с парче торта и газирана напитка. Учените били доста заинтригувани от това и изучили 17 000 индивида, родени в една и съща седмица на 1970 година.

 Престъпление

След като анализирали метода на хранене на всички участници в опита, учените стигнали до следния извод: над 60 % от хората, които направили закононарушения преди навършване на 30 години, признали, че в детството преяждали със сладко.

Специалистите не можели да повярват, че има сходна връзка, по тази причина повторили анализите, като присъединили проучване на обществения статус и обществената среда. Резултатите били същите.

Независимо от средата и други фактори, които въздействат върху метода на живот – фамилните финанси, възпитанието, образованието, прекомерната приложимост на сладко в детска възраст предсказва податливост към принуждение.

Учените са изправени пред редица въпроси, като един от тях е дали сладкото не съдържа някакви съединения, които да отключват антисоциално и нападателно държание.

Според проучвания на учените в случай че човек приема задоволително количество витамини и храненето му е уравновесено, той доста рядко нарушава нормите на публичното държание.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР