Всеки роден преди 90-а разпознава мигновено формите на Trabant“, казва Атанас Вилнер.

...
Всеки роден преди 90-а разпознава
мигновено формите на Trabant“, казва Атанас
Вилнер.
Коментари Харесай

Ако Trabant бе дело на Фердинанд Порше. Интерпретацията на Vilner Garage - видео

„ Всеки роден преди 90-а разпознава мигновено формите на Trabant “, споделя Атанас Вилнер. „ Автомобил, който е доста повече от налична форма на превоз. Той е символ на една епоха на разделяне, белязала орисите на няколко поколения “.

Колa, която постоянно е наричана източногерманският VW Beetle. Екземплярът, влязъл във Vilner Garage обаче, е от последните произведени. На мястото на двутактовия мотор на Trabant 601 е инсталиран 1-литров агрегат от VW Polo MkI, скоростите към този момент са долу, като визията на Trabant 1.1. на практика остава същата, като на 601.

Непроменена до идването на автомобила при Vilner Garage. „ Създадохме интериор, какъвто Trabant в никакъв случай не е имал. Избрахме карирания десен, с цел да остане верен на ретро стила, като същевременно използвахме най-съвременните способи за изработка, “ споделя Вилнер.



Интериорът. Салонът е обгърнат в текстил и дублирана кожа. Последната се нарича така поради меката подплата, което и придава характерен размер и я прави също толкова приятна на пипане, колкото и за окото. Седалките са облицовани ‘Ivory Soft’ кожа, в средата е подложен кариран текстил, а подглавниците съзнателно са оставени в автентичен тип. Таблото също комбинира финия натурален материал с текстил, като цветът на винтидж кожата там е ‘Charcoal Black‘.

Кормилото е Momo, облечено с черна кожа и съшито с контрастни шевове, като в средата е сложена значка с номер 21. „ Сменихме всички емблеми на ‘Sachsenring Karosseriemodule’ с обичаното число на собственика “, споделя Вилнер. „ Поставихме го и на B-колонките, в центровете на джантите, на вратите и даже на покрива на колата “. Таванът от вътрешната страна е напълно покрит с раиран текстил, какъвто е положен и около кожения лост на 4-степенната кутия. Радиото? Изглежда остаряло, само че ретро визията му прикрива съвременна техника.

Екстериорът. Позната визия, само че с модерни акценти. Фаровете са напълно LED, като дневните светлини дублират и функцията на мигачите. Всички панели на колата са напълно ревизирани, таванът е получил графика ‘21’, повтаряща осъществяването на салона, която участва и на вратите. Джантите също са получили специално отношение: „ текстилна “ обработка и централни капачки с обичаното число на собственика.

1990 Trabant 1.1, 1043 куб. см, 4-цил. редови, 45 к.с., 74 Нм, 4-ст. механична, предно задвижване, 700 кг.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР