Всеки работещ човек се е сблъсквал с този неприятен момент

...
Всеки работещ човек се е сблъсквал с този неприятен момент
Коментари Харесай

5 съвета за безболезнено връщане на работа след почивка

Всеки работещ човек се е сблъсквал с този противен миг – почивката му свършва и е време още веднъж да навлезе в дълбоките работни глъбини. Някак след всичките страхотни дни на занимания и релакс сивото, еднотипно офис всекидневие ни се вижда още по-мрачно и скучно.

За злощастие обаче, всички хубави неща имат своя край и човек би трябвало да се научи оптимално бързо да се приспособява към смяната, написа tialoto.bg. Тъй като първите работни дни след отмора нормално са стресиращи и по-трудни от нормално, вижте няколко съвета, с които ще облекчите този противен интервал:

1. Управлявайте добре времето си. На първо място не се връщайте от почивката в деня преди още веднъж да би трябвало да сте на работа. Най-добре ще бъде за вас да си оставите най-малко един или два дни за „ адаптация “. Прибирайки се назад у дома по-лесно ще се настроите душевен за връщане назад на работа. Също добра концепция е да се върнете на работа в сряда или четвъртък, с цел да извършите първата си работна седмица след почивката по-кратка и лесна за понасяне.

2. Не се опитвайте да извършите всичко едновременно. Ако имате една или няколко по-големи задания, започнете с най-лесните елементи от всеки план. Така няма да се претоварвате и ще можете да бъдете безусловно съсредоточени върху работата си. Ако имате нещо незабавно, започнете с него. Не забравяйте обаче да вършиме повече паузи по време на работния ден.

3. Записвайте си. Ако сте склонни да бъдете разсеяни поради непрестанно спохождащите ви мемоари, започнете да си водите бележки. Всеки ден записвайте най-належащото, което би трябвало да свършите. Ако имате опция, може да си записвате дилемите и за един ден напред.

4. Започнете да мислите за идната си отмора. Дори това да бъдат идните почивни дни, най-близкия формален празник или даже Коледа. Просто си мислете за нещо позитивно, което ще ви помогне да се справите с депресията, обхванала ви след края на вашата отмора.

5. Никога не разчитайте, че ще работите на 100% през първия работен ден след почивката си. Не се обвинявайте, в случай че не можете да бъдете изцяло съсредоточени и не се справяте толкоз бързо с работата. На множеството хора им се случва същото. Както към този момент споменахме, правете повече паузи и не бъдете прекомерно строги към себе си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР