Всеки производител има в гамата си модел, който се ползва

...
Всеки производител има в гамата си модел, който се ползва
Коментари Харесай

Най-популярният Hyundai минава в нова категория

Всеки производител има в гамата си модел, който се употребява с голяма известност, по тази причина и промяната на поколенията в този модел се чака с голям интерес. При Volkswagen например това е Golf, който от дълго време се е утвърдил като пример за качество и устойчивост. При Hyundai за подобен умерено може да бъде определен Elantra.

А единствено преди дни точно Elantra също направи възобновяване. При това седанът определяно сменя категорията и към този момент може да бъде избран и като купе с 4 порти.

Освен тази съществена промяна моделът получава и голям брой нови технологии, а за първи в историята си ще се представя като хибрид.

По габарити Elantra към този момент изпреварва главните си съперници на пазара - Honda Civic, Mazda 3 и Toyota Corolla. Колата е конструирана върху нова платформа, която ѝ разрешава нарастване на размерите. Дължината е станала 4676 мм (+56мм), широчината - 1826 мм (+25), а височината - 1414 мм (-20). Разстоянието сред двете оси също е по-голямо - 2720 мм (+20 мм), и това позволява доста увеличаване на вътрешното пространство.

Дизайнът също е претърпял промени, като в предната и задната част към този момент изглежда доста съвременно. Това се е получило благодарение на комбинацията от два фактора – увеличеното междуосие и по-кратките предни свесове. Новата Elantra има по-голяма решетка на радиатора, друга оптика, нови брони и 15-, 16- или 17-цолови джанти по желание.

В Hyundai са обърнали голямо внимание на технологиите в автомобила. Още базовата версия е снабдена с 8,0-инчов мултимедиен комплекс, поддържащ Apple CarPlay и Android Auto. Така Elantra става първият модел в този клас, оборудван с такава функционалност. А топвариантът ще се предлага с 10,3-инчов екран.

С помощта на Bluetooth ще може да се получава достъп до всички цифрови сензори в автомобила и да се смъква информация, нещо, което също до момента не е предлагано в сегмента. Приборният панел е изяло дигитален, като и до него достъпът може да се реализира отново с Bluetooth. 

Новата Elantra разполага с голямо количество електронни асистенти, измежду които влизат: функционалност за автоматизирано прекъсване с различаване на пешеходците; система за контрол на полосата на движение; адаптивен круз контрол; система за мониторинг на „ слепите “ зони; функция за надзор на положението на водача; камера, помагаща на придвижването на заден ход и система за интелектуално ръководство на светлината в салона. Също по този начин автомобилът може да бъде оборудван с дигитален ключ, който благодарение на смарт телефона на собственика може да управлява някоя от системите.

За първи път Elantra има хибридна версия, която комбинира 1,6-литров мотор и електромотор със съвкупна мощ 141 к.с. Ще се предлага и досегашният 2,0-литров бензинов мотор с мощност 150 к.с., който се съчетава с вариаторна трансмисия IVT.

Серийното произвеждане на модела би трябвало да стартира през есента, а продажбите - в края на годината. Очаква се първа на пазара да излезе американската версия, а по-късно тази за Европа. В Китай ще се предлага друг вид.

 
Луксозният Genesis G80 също приготвя оригиналност
Премиум марката на Hyundai – Genesis, също приготвя промяна на поколенията на един от към момента дребното модели в гамата си. Това е седанът G80, който  преминава на изцяло нова платформа със задно предаване, а като дизайн и механически характерности се доближава до кросоувъра GV80.

Екстериорът на седана значително повтаря този на кросоувъра, който беше показан в края на предходната година. В частност, това се отнася за решетката на радиатора с присъща форма, а също по този начин и за оптиката с типичните за марката двойни линии начело и откъм гърба.

Повечето елементи от интериора също са заимствани от GV80, включително и изцяло цифровият приборен панел, 14,5-инчовият екран на мултимедийната система, а също по този начин и „ шайбата “, която заменя обичайния лост за промяна на скоростите.

Засега производителят не разкрива данни за моторите, само че се чака второто потомство на G80 да бъде налично със същите бензинови мотори, които се оферират и за GV80. Това са 2,5-литров турбомотор, с 4 цилиндъра и мощ 305 к.с.; както и 3,5-литров турбо V6, разрастващ 370 к.с. Двата елемента се съчетават с 8-степенна автоматизирана скоростна кутия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР