Всеки път, когато става въпрос за Изборния кодекс, има политическо

...
Всеки път, когато става въпрос за Изборния кодекс, има политическо
Коментари Харесай

Цветанов: Президентът и БСП да спрат да тиражират фалшиви новини. Радев се превръща в Мадуро

Всеки път, когато става въпрос за Изборния кодекс, има политическо опълчване. Някои партии непрестанно изясняват, че измененията в Изборния кодекс целят да се завоюват служебно изборите. Това е добра защитна теза за загубата на изборите от тези партии.

Това съобщи от трибуната на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на дебатите за наложеното президентско несъгласие върху измененията в Изборния кодекс. "Днес Българска социалистическа партия още веднъж ги няма в зала и те играят ва банк. Отказват да вземат участие в дебатите за наложено несъгласие. Те не стопират да тиражират лъжи в общественото пространството. Те няма да изгубят изборите поради Изборния кодекс, а тъй като нямат действително какво да предложат на гласоподавателите. За страдание в тези лъжи интензивно се включва и президентът Румен Радев. Той твърди, че има проблеми в изборното законодателство. Говори, че лиспата на машинно гласоподаване не подсигурява почтени избори, само че споделя, че на президентските избори, когато той завоюва, имаше единствено 5 000 машини за гласоподаване. Нечестни ли бяха изборите тогава? Трябва да се спре и с тиражирането на неистини за ЦИК. Този състав на ЦИК е определен от Българска социалистическа партия. Ние тогава не казахме нищо и спечелихме изборите с 11%. Не би трябвало да забравяме и "Костинброд ". Това беше един сюжет, с цел да се подсигурява служебна победа на Българска социалистическа партия. Денят за размисъл тогава беше изопачен по един доста тежък метод. "Костинброд " и по този начин нареченият "държавен прелом " беше тиражиран във всички медии. Тогава българският народ още веднъж не се подведе и даде гласа си за ГЕРБ. 2016 година президентът Радев призна изборите за почтени и ние също не коментирахме тематиката. 2017 година на предсрфочните избори, проведени от служебното държавно управление на Румен Радев и ЦИК, определена от Българска социалистическа партия, ние още веднъж спечелихме ", даде образец Цветанов.

"Искам да кажа на сътрудниците от Българска социалистическа партия да спрат да вършат политика въз основата на подправените вести. Искам да поздравя ръководителя на Върховен административен съд, който ясно разгласи, че актовете на ЦИК могат да се апелират. Това беше следващото погрешно изказвания, което Българска социалистическа партия не стопира да тиражира. Съдебният надзор го има и на първа инстанция към този момент има тричленен състав, който ще може да подсигурява честността на разглеждането на жалбите. Президентът и Българска социалистическа партия не стопираха с подправените изказвания, че няма правосъден надзор. Такъв надзор има. Президентът и президентската институция се трансфораха в представител на Българска социалистическа партия. Те останаха единствените представители, тъй като Българска социалистическа партия стопираха да идват в Народното събрание и се лишиха от опцията да пазят мнението си тук. Тези неща трябваше да бъдат дебатирани от представителите на президента и Българска социалистическа партия. За страдание не чухме нищо от тях. Румен Радев се трансформира в неофициален водач на Българска социалистическа партия и неговите съветници е обикновено да вземат риториката на тази партия ", безапелационен беше той.

"Трябва да спрем и със спекулациите за преференциите. Някои се тормозят от мажоритарно присъединяване. Аз мога да се похваля, че 2009 година бях определен мажоритарно. Няма нищо ужасно, просто имаме по-големи отговорности към гласоподавателите си. Българска социалистическа партия лъжат, че с увеличението на праговете за преференции се нарушават правата на гласоподавателите. Те са срещу мажоритарния избор и ясно са го посочили. Аз скърбя, че Българска социалистическа партия ги няма. Сигурен съм, че доста сътрудници от Българска социалистическа партия биха желали да са тук и да дебатират, само че недемократичното ръководство на партията им, диктатурата, която постанова Корнелия Нинова, не им разрешава. Аз съм сигурен, че гласоподавателите на Българска социалистическа партия не желаят това да се случва. Аз съм сигурен, че членовете и симпатизантите на Българска социалистическа партия не желаят България да се трансформира във Венецуела. Те не желаят да виждат в лицето на Румен Рудев българския Николас Мадуро, само че тъкмо това се случва. Това са аргументите ние от ГЕРБ да отхвърлим ветото на президента ", приключи Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР