Всеки път, когато Продължаваме промяната участва в изпълнителната власт, въпросът

...
Всеки път, когато Продължаваме промяната участва в изпълнителната власт, въпросът
Коментари Харесай

Министър Андрей Цеков: От години пътното строителство се е превърнало в политически бизнес

„ Всеки път, когато Продължаваме промяната взе участие в изпълнителната власт, въпросът по отношение на публичните поръчки за пътно строителство и пътни поправки, се трансформира във взривоопасна тематика. Защо? Много години пътното строителство се е трансформирало в политически бизнес, а не в публично потребна активност. Това е безспорен факт. Десетилетия пътното строителство се е възлагало в изискванията на минимална или съвсем отсъстваща конкуренция ”. Това разяснява министърът на районното развиване пред Народоосвободителна въстаническа армия ТВ.

„ Нито едно ръководство не е законно, единствено само тъй като към него има политическа поддръжка. За да бъде законно едно ръководство, то би трябвало да е потребно за българските жители. Ако ръководството не е потребно за българските жители, то от него няма смисъл, ”, разяснява още той, запитан може ли работата му да взриви ръководството.

Министърът бе безапелационен, че ще се работи за връщането на конкуренцията и транспарантните процедури.

„ Никога не съм чувал името Бабаков, в Москва съм бил на частни визити като част от екипа на частна компания, няколко пъти сред 2000 и 2013 година. Турски поток е строен сред 2019 и 2021 година ”, сподели Цеков, който е безапелационен, че не познава въпросния съветски министър.

Той изясни, че финансовата ревизия е предоставена по времето на кабинета „ Петков ”. Проверени са контракти за 700 милиона за настоящ ремонт, сключвани сред 2019 и 2020 година Докладът открил, че по 90 от заданията са осъществявани съществени, а не настоящи поправки, което не може да се прави с подобен контракт, изясни министърът.

„ Тези обекти са противозаконни градежи, това е открити по времето на служебния кабинет. Тоест по едни контракти, сключвани сред 2019-2020 година, са изхарчени 710 милиона за противозаконни градежи ”, съобщи министър Цеков.

Той отговори и на обвиняванията на някогашния министър Николай Нанков  Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е.

„ Към сегашния миг и в последната по-вече от година и половина България няма подписани контракти за пътно поддържане. По време на служебния кабинет са подписани контракти за зимна поддръжка, т.е. за снегопочистване и за спешни поправки на друга стойност. За Варна примерно 11 милиона лв., за София - към 30 милиона лв.. По тези контракти е осъществено зимно поддържане за предишния сезон. Стойността общо за цялата страна е към 140 милиона лв.. През останалото време, Агенция „ Пътна инфраструктура ”, в прорез с предмета на договорите, е осъществяла и настоящи поправки, т.е.  кърпене на дупки, каквито по тези контракти не може да се разпореждат. И това, което разпоредихме ние, е да не се правят такива действия в прорез с нарушаването на закона, а да се изчака сключването на новите контракти за настоящ ремонт ”, съобщи министър Цеков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР