Всеки път, когато купуваме стоки или плащаме за услуги, трябва

...
Всеки път, когато купуваме стоки или плащаме за услуги, трябва
Коментари Харесай

Скъпи покупки, които могат да ви помогнат да спестите пари в бъдеще

Всеки път, когато купуваме артикули или плащаме за услуги, би трябвало да решим каква цена сме подготвени да платим за тях. Когато цената зависи от качеството, елементарно е да се направи изборът. Но в случай че би трябвало да избирате сред бюджетната версия, с която сте привикнали, и някои скъпи новости, това е моментът, в който сте в алтернатива и би трябвало да решите.

Ето някои скъпи покупки, които ще ви се изплатят в бъдеще и си костват инвестицията:

1. Кафе машина

Обичате кафе и в никакъв случай не отказвате чаша ароматно, горещо кафе? Все още не сте си купили кафемашина? Високата цена на този апарат е това, което ви плаши, нали? Нека пресметнем.

Чаша кафе коства от 1 до 3 лв.. Ако пиете по една чаша кафе всеки ден, това е към 730 лв. годишно, в случай че вземем междинна цена 2 лв.. Цената ще бъде по-голяма, в случай че не сте единственият човек в фамилията, който пие кафе или в случай че Вие самите пиете повече от една чаша на ден. Кафе машините костват към 150-200 лв..

Така че, в случай че включите цената на кафето на зърна, електричеството и сервиза, вашата домашна кафе машина ще се изплати в границите на една година. След като се изплати, едно кафе ще ви коства към 10-20 стотинки.

2. Фризер

Вероятно ви наподобява, че фризерът е прекомерно безценен апарат, за който нямате задоволително място у дома. Но супермаркетите постоянно пускат артикули на доста преференциални цени и в случай че имате фризер, можете да купувате по-големи количества, които да съхранявате във фризера. Например пазаруването на месо в огромни количества е рентабилно. Също по този начин можете да си замразявате плодове и зеленчуци, с цел да си набавяте витамини и през зимата.

Един фризер ще ви се изплати за към 3 години.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР