Всеки от концертите в цикъла Людмил Ангелов и приятели“ носи

...
Всеки от концертите в цикъла Людмил Ангелов и приятели“ носи
Коментари Харесай

Людмил Ангелов и Ливиу Холендер с концерт във Варна

Всеки от концертите в цикъла „ Людмил Ангелов и другари “ носи своята специфичност и обаяние и от тази идея не прави изключение изисканият камерен концерт на 26 март в Държавна опера Варна, в който световноизвестният пианист ще музицира дружно с австрийския баритон Ливиу Холендер.

Ливиу Холендер е измежду най-изявените австрийски артисти, а сполучливата му кариера го води на подиуми като La Scala в Милано, Teatro del Maggio Musicale във Флоренция, Teatro Carlo Felice в Генуа, Токийския пролетен фестивал, Musikverein Graz, Латвийската национална опера в Рига, Хърватската национална опера в Загреб и доста други. Баритонът с неспокойствие чака гостуването си във Варна: „ Каня публиката на този специфичен рецитал, където ще пея в компанията на прелестния български пианист Людмил Ангелов. Програмата ни е доста забавна, присъединили сме двама водещи австрийски композитори – Франц Шуберт и Густав Малер, а във втората част ще поднесем известни арии от „ Сватбата на Фигаро “, „ Танхойзер “ и „ Фауст “. Сигурен съм, че този репертоар ще е приятност публиката. “

Виртуозният пианист Людмил Ангелов, прочут като един от най-хубавите интерпретатори на Шопен, ще сервира на публиката своята интерпретация на Прелюд Опус 45 от Шопен, който се подрежда измежду международните шедьоври в репертоара за пиано.

„ Имам удоволствието да си партнирам с изключителния австрийски баритон Ливиу Холендер. Това е третия концерт от този цикъл след гостуването на Мари-Клод Шапюи през октомври и на Бюлент Бездюз през декември предходната година. Много съм благополучен, че това се случва в моя роден град, с помощта на самодейността на Варненската опера. Подготвили сме чудесни творби от Шуберт и Малер, както и обичани оперни арии от Вагнер, Моцарт и Бизе “, дава обещание музикантът за идното музикално събитие.
26 март 2024, 19.00, Държавна опера Варна
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР