Всеки момент в язовир Искър може да падне опасна сграда,

...
Всеки момент в язовир Искър може да падне опасна сграда,
Коментари Харесай

Опасна сграда всеки момент ще цопне в язовир Искър

Всеки миг в язовир " Искър " може да падне рискова постройка, а септична яма, която е на метри от водоема при дъжд прелива. И двете се намират в местността " Щъркелово гнездо ".

Двата парцела са на две държавни сдружения, благосъстоятелност на Министерството на младежта и спорта. Въпреки издадено наставление рисковата постройка да бъде обезопасена и отстранена, то не е изпълнено към този момент две седмици откакто срокът за това е изминал.

В базата на " Сердика спортни парцели ", навръх брега на язовира, е ситуирана сграда, която преди време е била кафене. Тази постройка е подготвена да падне всеки миг непосредствено в язовира. Изградена е от плоскости, които са канцерогенни, тъй че замърсяването е неизбежно.

В писмо до " По света и у нас " от регион " Панчарево " осведомят, че за рисковата постройка при тях има два сигнала. Направили са инспекция и са открили, че тя се самосрутва, като процесът е мощно изразен тъкмо в частта, граничеща с водната повърхност на язовира. От районната администрация са дали на притежателя - " Сердика спортни парцели " 14-дневен период да обезопасят постройката и да подхващат дейности по нейното унищожаване. Документите са връчени на сдружението на 17 август, а срокът е изминал на 1 септември. На 15 септември, явно още нищо не е направено, оповестява Българска национална телевизия. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР