Всеки министър да бъде на първа линия неотстъпно в своята

...
Всеки министър да бъде на първа линия неотстъпно в своята
Коментари Харесай

Борисов зове за общ български юмрук срещу пандемията

" Всеки министър да бъде на първа линия непрестанно в своята сфера и държавното управление дружно с българските жители да действаме като пестник против пандемията ", съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на работно онлайн заседание с членовете на държавното управление. Премиерът разпореди взаимните дейности на държавните институции да продължат при най-строга организация , ред и цялостна готовност.

" Това вършим сега - с финанси, с стопанска система, с ограничения. Никакво съмнение ", разгласи той.

Борисов разпореди на министъра на опазването на здравето пред всяка болница у нас, както държавна, по този начин и частна, да се провеждат изнесени пунктове , в които докараните пациенти бързо да бъдат диагностицирани и ориентирани към нужната им здравна помощ.

" Ползвате всичко - пожарни, полиция, облеклата. Ананиев е подсигурил безусловно всичко финансово, което е належащо. Лекарства - всевъзможни типове за всевъзможни заболели . Всичко това би трябвало да се прави неотложно ", безапелационен е Борисов.

Той добави, че е значимо българските жители да бъдат осведомени , че в случай че са били контактни на лица с COVID-19, следва да се самоизолират неотложно.

Борисов напомни, че институции като Национален осигурителен институт и Министерство на здравеопазването разполагат с хотелски бази и санаториуми из страната, които също могат да се употребяват за настаняване. По този метод може да се понижи в допълнение натискът върху лечебните заведения , където това е допустимо. Според премиера е от извънредно значение да има еластичност и да продължи осъществяването на наложителните интервенции.

" Животът би трябвало да върви ", посочи Борисов и добави - " аз съм уверен, че въпреки всичко март-април ще имаме ваксини, ще имаме нещо, което ще избави света и ще тръгнем напред ".
 Борисов се хвали с екшън проекта за справяне с рецесията от COVID-19
Борисов се хвали с екшън проекта за справяне с рецесията от COVID-19

Планът стъпвал на 4 съществени цели

Според Борисов е значимо също по този начин да не стопират правосъдните процеси и където е допустимо институциите да действат онлайн. " Държавата не би трябвало да бъде затваряна . В доста страни това е елементарен метод - локдаун, затваряме, най-лесно, най-чисто. Ние би трябвало да убедим хората с разсъдък ", съобщи министър председателят.

" Хората би трябвало да схванат, че са взели вярното решение и това, че не подадохме оставка е било единствено за тяхно положително . Да се мъчим в най-тежкото време, само че да ги спасим и ще ги изведем и от здравната, и от финансовата, и от икономическата рецесия ".

По думите му би трябвало да продължат обществено икономическите ограничения и да има доходи в бюджета . " България с ИТ технологиите, с всичко това, което се прави в ИТ бранша, в стопанската система ще дръпнем по-бързо от останалите . Но да запазим и хората - това желая от вас ", изясни той на държавното управление.

Борисов уточни още, че в този сложен интервал е от огромно значение взаимоотношението и с локалната власт. " Помагайте на кметовете с всичко, каквото може ", разпореди се Борисов на министрите и добави, " всичко би трябвало да работи, само че хората би трябвало да се пазят , маски, отдалеченост, с цел да не спре животът ".
 Българска социалистическа партия вижда цялостен неуспех на държавното управление по отношение на Коронавирус рецесията
Българска социалистическа партия вижда цялостен неуспех на държавното управление по отношение на Коронавирус рецесията

" Правителството трябваше да развърже малко кесията, само че не по този обикновен метод - през прозореца на джипа "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР