Всеки майстор, който се занимава професионално с ремонти на различни

...
Всеки майстор, който се занимава професионално с ремонти на различни
Коментари Харесай

Акумулаторен гайковерт – как да изберем правилния модел


Всеки занаятчия, който се занимава професионално с поправки на разнообразни уреди или строителство, както и феновете, междувпрочем, се нуждае от един скъп инструмент -. Този инструмент е незаместим за завинтване на винтове, продупчване на отвори и други работи, когато наоколо няма електрическа мрежа.

Но по какъв начин да изберем измежду толкоз доста марки и модели верният акумулаторен гайковерт? Ето няколко параметъра, коментирани от специалистите, които ще ви оказват помощ доста.

Акумулаторен гайковерт – тип на батерията

Има два типа акумулаторни акумулатори: никел-кадмиева и литиево-йонна. Основната разлика сред тези два типа е процесът на зареждане.
Никел-кадмиевата батерия постоянно би трябвало да бъде изцяло заредена, в противоположен случай ще запомни до какво равнище е заредена и по-късно няма да се зареди над тази маркировка. Литиево-йонните акумулатори нямат сходен резултат на паметта. Те могат да бъдат зареждани когато и да е, без да се чака цялостното зареждане. Освен това тези акумулатори са по-леки от никел-кадмиевите, тъй че гайковертите тежат малко по-малко с тях. Друг плюс на литиево-йонните акумулатори е, че те не губят заряд по време на предпазване. Дори и да не сте употребявали инструмента няколко месеца, само че сте го сложили в чекмедже или килер изцяло зареден, можете отново да го употребявате незабавно. Никел-кадмиевата батерия ще би трябвало първо да се зареди, при същата обстановка. Единственият минус на   литиево-йонните акумулатори е цената. Моделите с такава батерия са по-скъпи от моделите с никел-кадмий, само че всяка година цената става все по-приемлива. Никел -кадмиевата батерия би трябвало да се презарежда даже когато не се употребява. Ако не извършите това, батерията може да се повреди.
Акумулаторен гайковерт – потенциал на батерията

Капацитетът на батерията въздейства върху продължителността на едно зареждане. Колкото по -голям е потенциалът, толкоз по-дълго ще трае работата на гайковерта. Битовите модели най -често са оборудвани с акумулатори с потенциал 2 Ah, професионални принадлежности - с акумулатори от 2 до 6 Ah.

Професионалните акумулаторни гайковерти постоянно са оборудвани с най-малко две акумулатори. Това е належащо, с цел да не се прекъсва работата, когато батерията се разрежда: разредената може бързо да бъде сменена с „ свежа “. Домакинските най-често се продават с една батерия в комплект.

Батерията с потенциал 2 Ah е задоволителна за 4-5 часа работа, а това най-често е задоволително за тези, които възнамеряват да употребяват инструмента единствено вкъщи за дребни поправки. Втората батерия надали ще е нужна, само че в случай че желаете и имате потребност от нея, можете да я купите.

Акумулаторен гайковерт – живот на батерията и гаранция

Ако имате потребност от акумулаторна отвертка, която да употребявате понякога вкъщи, по -добре е да вземете непрофесионален модел. 

При покупка е проепоръчително да ревизирате дали има гаранция за батериите. Днес доста производители са удължили гаранцията, тъй че в случай че батерията се повреди, можете да разчитате на гаранционно обслужване.
Въртящ миг
При избора на отвертка мнозина обръщат внимание на напрежението на батерията: колкото по -високо е то, толкоз по-голям е въртящият миг. Това, обаче, не е изцяло правилно. Сред отвертките от разнообразни производители или даже принадлежности от еднакъв производител, модел с батерия 10,8 V може да има по-висок въртящ миг от машина с 14 V.

Всичко е обвързвано с механизма на скоростната кутия и мотора на отвертката. Има леки модели, с миг 15–40 Nm, а има и огромни - с миг над 50 Nm. Леките отвертки са комфортни за потребление за дребни монтажни работи. Вторият вид са подобаващи за работа, където се изискват доста старания или продупчване с огромен размер.

При избора е добре да се обърне внимание най-вече на въртящия миг, а не на напрежението на акумулатора. За да закачите няколко рафта, да извършите дупки в дърво или гипсокартон, се нуждаете от лека отвертка с въртящ миг до 40 Nm. Това е изцяло задоволително и не е нужно да плащате повече за батерия, която е прекомерно мощна.
Тегло
Колкото по-малко тежи един акумулаторен гайковерт, толкоз по-лесно се работи с него. Обикновените модели, предопределени за семейството, тежат от 900 г до 1,5 кг. Преди покупка е добре да хванете гайковерта, с цел да разберете незабавно дали ще ви е комфортно да го употребявате. Инструментът би трябвало да лежи комфортно в ръката и да не е прекомерно тежък, тъй че ръката да не се уморява по време на работа.

Как да изберем добър акумулаторен гайковерт

Дайте желание на принадлежности с литиево -йонни акумулатори - те нямат резултат на паметта върху равнището на зареждане, тежат малко и не се разреждат по време на предпазване.

Обърнете внимание на въртящия миг, а не на напрежението на батерията. Колкото по -голям е въртящият миг, толкоз по-мощен е инструментът. Акумулаторен гайковерт с въртящ миг 15–40 Nm е подобаващ за домакинска работа.

Оценете вашите потребности за непрекъсната работа с инструмента. Това ще ви помогне да изберете батерия с задоволителен потенциал. Ако имате потребност от инструмент за домашна приложимост, можете да изберете батерия с потенциал 1,5-2 Ah, която може да работи 4-5 часа с едно зареждане. За професионална работа се нуждаете от по-мощна батерия - 2–6 2 Ah.

И най-после, дайте желание на акумулаторен гайковерт с удължена гаранция за батерията. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР