Всеки, който очаква, че единственият кандидат за главен прокурор Иван

...
Всеки, който очаква, че единственият кандидат за главен прокурор Иван
Коментари Харесай

Гешев посъветва злорадите си противници да се захванат нещо друго

Всеки, който чака, че единственият претендент за основен прокурор Иван Гешев, може да бъде провален от личната си работа, ще се разочарова и по-добре да се захване с нещо друго. Това посъветва съвсем сигурният правоприемник на Сотир Цацаров в понеделник. Гешев участва на съвещание на комисия по атестиране към прокурорската гилдия, която трябваше да разиска и одобри отчет за кандидатурата му като част от цялостната процедура по желание.

С цялостно единогласие

Обсъждане нямаше. След половинчасово четене на достиженията на Гешев като прокурор, отчетът бе признат с цялостно единогласие, както се случва с всичко към кандидатурата му. Прокурорската гилдия я издигна единомислещо и от месеци членовете на съвета са монолитни в отбраната ѝ. Докладът бе прочетен от председателката на комисията Даниела Машева. Тя изреди множеството мнения в поддръжка на претендента – от прокуратури по места, от следователи, служители на реда и от ДАНС. В края на изявлението си загатна незадълбочено и няколко негативни отзиви – на неправителствени организации, арбитър и юристи.

След като приключи, тя даде думата за въпроси към претендента и мнения. Такива нямаше. Само едно предложение – да се гласоподава. Преди процедурата да приключи Гешев реши да каже няколко думи. Той благодари за поддръжката на сътрудниците, даже и на критиците си с аргумента, че: " истината може да бъде открита единствено излагане на разнообразни гледни точки ". Веднага по-късно обаче той добави:

" Тези, които чакат компроментиране на процедурата посредством резултатите ми като редови прокурор, най-вероятно ще останат разочаровани и ги поучавам да се насочат към други сегменти от своята активност ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР