Всеки, който живее в голям град, несъмнено е добре запознат

...
Всеки, който живее в голям град, несъмнено е добре запознат
Коментари Харесай

Може ли миниатюрна триколка на ток да ни спаси от задръстванията в градовете

Всеки, който живее в огромен град, безспорно е добре осведомен с непрекъснато възходящия проблем със тапите, паркирането и като цяло ежедневното напредване, написа автомобилното издание Autoevolution. Мнозина виждат решението на всичко това в леките електрически транспортни средства, като елекрическите колела, тротинетките и даже микроавтомобилите. Те са компактни, заемат доста по-малко място, а в това време не излъчват никакъв звук и нездравословни излъчвания.

В устрема си да подобрят трафика и да разрешат комплицираната задача с паркирането, компании по целия свят оферират завладяващи микро електрически автомобили. Един от тях е SARIT, който е дело на канадска компания, има единствено три колела и претенцията да предлага решение на хората, които губят доста време всеки ден в тапи.
 Снимка 641353

SARIT, което е акроним от Safe Afordable Reliable Innovative Transport, е дело на екипа на Франк Стронак, милиардер и създател на компанията Magna International - интернационален производител на автомобилни елементи. SARIT на процедура съставлява визията на Стронак за бъдещето на градската подвижност.

Иновативната електричка наподобява като дребен автомобил, само че действително съставлява шаси с две колела откъм гърба и едно начело, обхванати с алуминиева структура. По-просто казано, SARIT е закрит мотоциклет с две порти и даже дребен багажник. От компанията споделят, че са повярвали точно в този дизайн, тъй като електрическите колела не са подобаващи за доста хора, изключително по време на суровите канадски зими.
 Снимка 641361

Според Бюрото за броене на популацията на Съединени американски щати, 90% от хората, които пътуват с автомобил, пикап или мотоциклет, нормално са сами в транспортното средство. Това напълно естествено повдига въпроса за какво е належащо хората да карат толкоз огромни транспортни средства, които харчат доста, заемат доста място и основават тапи. Р

азбира се, SARIT няма за цел да замести общоприет автомобил или SUV, а по-скоро да се трансформира в добра опция за къси пътувания до работа, фитнеса, кабинета на доктора и даже лек шопинг. Основното му качество, настояват основателите на микроавтомобила, е да комбинира удобството от електрическото колело или тротинетка с функционалността на автомобил, пък бил той и доста дребен.
 Снимка 641355

Като става въпрос за размери, SARIT е 91 см необятен, 2.28 метра дълъг и 1.67 метра висок. Благодарение на дължината си, триколката въпреки всичко събира цели двама души, седящи един зад различен, сходно на мотоциклет. Управлението също е като на мотоциклет - SARIT има кормило, форсира посредством подаване на газ от въртяща се дясна дръжка, а дисковите спирачки и на трите колела се задействат с ръчно лостче. Педали няма.
 Снимка 641356

Какво задвижва целия този лукс? Сърцето на SARIT е дребен електромотор, който черпи сила от 96 амперчасова литиево-йонна батерия, която съгласно производителя е способна да обезпечи заряд за към 100 км. От общоприет контакт тя се зарежда за към четири часа и половина, тъй че притежателите ще могат да заредят микроавтомобила си съвсем на всички места. Колкото до динамичните характерности, канадската триколка има оптималната скорост от 60 км/ч.
 Снимка 641357

Създателите твърдят, че SARIT има положително систематизиране на тежестта и невисок център на тежестта, което му разрешава да е задоволително постоянен в завой, до момента в който мотоциклетното му ръководство го прави извънредно маневрен в тесни пространства. За спомагателна сигурност и комфорт, триколката може да бъде оборудвана с камера за задно виждане и даже аудио система.
 Снимка 641354

И тъй като духът на SARIT е моторджийски, вратите могат да се демонтират, с цел да се любуват притежателите на слънцето и вятъра в косите. Визията на Франк Стронак е двуместното електромобилче да се употребява не просто за персонално напредване в града, а и в академични кампуси, бизнес паркове и разнообразни затворени общности.

Производството ще стартира през лятото в Онтарио, Канада, а като допълнение от компанията създават и четириколесен електрически товарен вид. Той ще бъде насочен към дребни бизнеси, снабдители и куриери. Цените не са публични, само че се чака да стартират от към 6000 $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР