Всеки, който иска да купува храни и торове от Русия,

...
Всеки, който иска да купува храни и торове от Русия,
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Всички, които искат, могат да купуват храни и торове от Русия

Всеки, който желае да купува храни и торове от Русия, може да го направи свободно. Това изказване направи в понеделник висшият представител на Европейски Съюз за външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел при идването му на среща на външните министри на Европейски Съюз в Люксембург. Той също по този начин акцентира, че Европейски Съюз „ поддържа напълно напъните на Организация на обединените нации “ в границите на консултациите сред Русия, Турция и Украйна за деблокиране на износа на зърно от Украйна по море, предава ТАСС .

„ Надявам се на резултата от договарянията под егидата на Организация на обединените нации “, сподели той.

Борел за следващ път акцентира позицията на Брюксел, която е, че възходящата продоволствена рецесия в света „ не е породена от наказания на Европейски Съюз “.

„ Нашите наказания не се отнасят за торове и храни, всеки, който желае да ги купи, може да го направи изцяло свободно “, съобщи Борел.

Руската организация обаче отбелязва, че рестриктивните мерки на Европейски Съюз са унищожили веригите за доставки по света, които към този момент са били подкопани от пандемията от COVID-19 и са основали проблеми при заплащането на зърно, защото основни съветски банки бяха откъснати от платежната система SWIFT. ТАСС показва още, че един от значимите фактори за повишението на цените на зърното е повишението на цените на силата и торовете, което е провокирано от глобите на Европейски Съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР