Всеки иска целогодишно да е здрав. Информираме се оттук-оттам и

...
Всеки иска целогодишно да е здрав. Информираме се оттук-оттам и
Коментари Харесай

7 начина да повишим имунитета си без никакъв допълнителен разход

Всеки желае целогодишно да е здрав. Информираме се оттук-оттам и сякаш знаем всичко, само че стане ли дума да вземем здравето си в наши ръце, започваме да си намираме оправдания. Повечето свързани с пари. И избираме да „ вземем нещо ” - бързо, в последния миг, тъй като е на промоция. Хранителна добавка, сироп с мултивитамини, схеми по хомеопатия, супер храни на прахуляк или антични секрети на инките, пропътували времето и пространството до нас. Всички с една цел - да ни продадат здраве, написа списание Hera.bg.

Но да си деен в грижата за здравето и това да не ти коства и лев повече от нормално - не е мъчно нещо.

Как да повишим естествения си имунитет без медикаменти и добавки?

Хранете се сезонно и с повече плодове и зеленчуци, в сравнение с с бял самун, месо, сладкиши и полуфабрикати. Плодовете и зеленчуците са алкализираща храна и възстановяват киселинността в организма, неоспорим фактор за клетъчно здраве. Да вършим здравословна зимнина – естествено ферментирала и цялостна с пробиотици – като кисело зеле и ферментирали туршии, не е демоде, а напълно съответно решение. Всеки сезон следва подобен темп, че да бъдем здрави. Зимата са и Коледните пости, един прелестен метод да се очистим от отрови.

Пийте повече течности, най-вече вода – и зиме, и лете. Много хора свързват приемът на течности с потенето и високите температури през лятото. Да, това е по този начин, тогава имаме потребност от повече течности, само че това не значи и че през зимата не можем да се дехидратираме. Напукани устни, белеща се кожа, понижени уринирания с мрачен цвят и мощен аромат – пийте вода просто. Чайовете с мед и пресните сокове са една добра опция, само че най-малко с вторите би трябвало да внимаваме по кое време ги пием и по какъв начин.

Движете се повече и тренирайте спорт. Дори и да не значи постоянно вървене на фитнес, въпреки това да не е неприятно, можем да повишим физическата си интензивност даже през зимата с разходки в снега. Газенето в бездънен сняг пък затруднява придвижването ни, което провокира повече мускулна интензивност. Добре облечени, децата могат да играят с часове при ясно зимно време, бебетата да бъдат разхождани в количките. Това е значимо за закаляването им. Потенето изважда токсините от тялото и усъвършенства работата на целия организъм. А свежият въздух е гаранция за здраве.

Наспете се. Експерименти със студенти в Чикагския университет демонстрират, че след седмица 4-часов сън антителата в кръвта им са намалели на половина спрямо нормите. Не спим ли задоволително, организмът употребява повече витална сила и от това страда имунитетът и реакцията против заболяванията. Редовният сън е подкрепят от часовата промяна на времето, по-дългата нощ. Особено значимо е това за децата, които изразходват и психическа сила и в допълнение натрупат отмалялост. По-ранното стъмване не трябва да значи повече телевизия, а по-рано лягане.

Не се изолирайте. Късият ден допуска по-малко време на открито. Познато ли ви е: „ от работа – у дома, от у дома – на работа ”? И по този начин да е, само че това не значи, че не трябва да се изолираме от всички. Организирайте си мотиви за срещи – зимата има толкоз доста празници и имени дни. И без мотив – тематични вечери – вечер на судокото, на скрабъла, киновечери, вечер на спомените...Винаги има мотиви да се посмеем и развеселим. Оживлението води до повишението на допамина и, като се изключи че се усещаме просто щастливи, организмът ни покачва имунитета си. Срещайте и децата с други деца, колкото е допустимо и стига да не са заболели. Колкото повече други деца срещат, толкоз повече бактерии опознават и имунната им система се развива.

Не се поддавайте на киберхондрията. Дойде ли студеният сезон, отвред ни залива информация за следващия и най-нов вирус. Изброяват се признаци, които ще ни съборят за неопределен срок. Но за сметка на това ни се оферират " чудодейни " лекове, доста постоянно от националната медицина, които на втори прочит граничат с измамничество. Не се поддавайте на операции за рейтинг и не разпространявайте сходни истерични вести. Думите имат своето въздействие и суматохата се популяризира. Вирусите ни нападат целогодишно, с бактериите живеем през целия си живот и признаците на болесттите са едни и същи от епохи. Интернет е цялостен с предписания, само че постоянно първо се консултирайте с доверения си доктор.

Смейте се повече. Смехът понижава хормоните на напрежението, а това автоматизирано покачва имунитета. Дали ще гледате повече комедии, ще вървим със занимателна компания да честваме нещо – значимото е да се смеем задоволително и да не се оставяме на мрачни мисли и паники да ни завладеят изцяло. Усмихвайте се в огледалото, усмихвайте се до момента в който говорите по телефона.

Нямаше дотук нито една концепция, обвързвана с ексклузивен разход, нито една извънредна рецепта, която тибетските мъдреци са завещали. Силен имунитет значи мощен душевен човек, който може да посреща и да се бори с компликациите. А това се реализира с увереността, че живеем живота, който желаеме. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР