Всеки иска това, което го кара да се чувства добре.

...
Всеки иска това, което го кара да се чувства добре.
Коментари Харесай

Най-важният въпрос в живота ти

Всеки желае това, което го кара да се усеща добре. Всеки желае да има елементарен, нехаен и благополучен живот, да се влюби и да прави страховит секс, да наподобява съвършено и да изкарва доста пари, да бъде прочут и хората да го почитат и да му се възхищават като на същински кумир.

Всеки желае това – елементарно е да харесваш това.

Ако ви попитам: " Какво желаете от живота? " най-вероятно ще кажете нещо от рода на: " Искам да съм благополучен и да имам ужасно семейство, и работа, която обичам. " Само дето този отговор е толкоз е явен и предвидим, че даже не значи нищо.

По-интересен въпрос, който може би в никакъв случай преди не сте обмисляли, е " Колко болежка сте склонни да понесете? За какво сте подготвени да се борите? " Това май се оказва по-решаващо за живота ни.

Всеки желае да има невероятна работа и финансова самостоятелност, само че не всеки желае да бъхти 60-часова работна седмица, да пътува дълго, да се занимава с неприятна документи, с цел да се лута в ужасните корпоративни йерархии и пренебрежителните ограничавания на безкрайния пъкъл на работните кабинки. Хората желаят да бъдат богати, без риск, без жертви, без забавеното задоволство, належащо, с цел да се натрупа благосъстояние.

Всеки желае необикновен секс и прелестна връзка, само че не всеки е податлив да мине през тежките диалози, сконфузното безмълвие, наранените усеща и прочувствената драма, с цел да стигне до там. И по този начин човек се помирява. Примирява се и се чуди " Ами в случай че? " години наред до момента в който този въпрос не се трансформира в " Това ли беше? " И когато всичко свърши и юристите си тръгнат, а сметката за издръжката е в пощата, човек се пита: " Това защо беше? " в случай че не поради снижените стандарти и упования преди 20 години, тогава защо?

Защото за щастието би трябвало битка. Положителното в действителност е усилието да се оправиш с отрицателното. Можете да избегнете за малко отрицателните прекарвания, само че те отново ще се върнат с цялостна мощ в живота ви.

В основата на човешкото държание, нашите потребности са малко или доста идентични. Лесно се оправяме с положителни страсти. Но с отрицателните прекарвания всички се борим. Затова, това което получаваме в живота не се дефинира от положителните усеща, които желаеме, а какъв брой неприятни сме подготвени да издържим до момента в който стигнем до положителните.

Хората желаят съвършена фигура. Но няма по какъв начин да имате такава, в случай че не можете да оцените болката и физическия стрес, който се натрупва с многото прекарани часове във фитнес залата, в случай че не обичате да изчислявате и калибрирате храната, която ядете, да планирате живота си в дребни порции.

Хората желаят да стартират собствен бизнес или да станат финансово самостоятелни. Но няма по какъв начин да сте сполучливи, в случай че не намерите метод да оцените риска, несигурността, повтарящите се провали и работа до никое време върху нещо, което даже нямате концепция дали ще се окаже сполучливо или не.

Хората желаят сътрудник, сателит в живота. Но няма по какъв начин да привлечете някой необикновен без да оцените прочувствената турболенция, която идва с отхвърлянето, насъбраното полово напрежение, което по този начин и не се освобождава и празния взор в телефона, който в никакъв случай не звъни. Това е част от играта на любовта. Не можеш да спечелиш в случай че не играеш.

Това, което ви дефинира като сполучливи не е " На какво желаете да се радвате? " А " Колко болежка можете да понесете? " Качеството на живота ви не се дефинира от количеството позитивни прекарвания, а от количеството негативни. И когато съумеете да се справите добре с отрицателните прекарвания, тогава можете да се справите с живота.

Навън има задоволително скапани препоръки като: " Трябва да го искаш задоволително мощно! "

Всеки желае нещо. И всеки желае нещо задоволително мощно. Но те не знаят какво е това, което желаят или по-скоро, какво е това което желаят " задоволително ".

Защото, когато желаете да се възползвате от хубавите неща в живота, би трябвало да понесете и загубите. Ако желаете това хубаво тяло, би трябвало да желаете и потта, болката, ранното ставане и недояждане. Ако желаете яхта, би трябвало да желаете и безсънните нощи, рисковете в бизнеса и опцията да вбесите някого или 10 хиляди.

Ако усетите, че желаете нещо към този момент месеци наред или години и нищо не се получава и даже не сте близо, тогава може би това, което в действителност желаете е единствено фикция, фантазия или подправено заричане. Може би не желаете това, а просто ви харесва да желаете.

Понякога запитвам хората: " Как избирате да страдате? " Те накланят глави и ме поглеждат все едно имам 12 носа. Но задавам този въпрос, тъй като това ми споделя доста повече за вас, в сравнение с вашите стремежи и мечти. Не можете да имате живот без болежка. Не всичко е цветя и рози. И в края на краищата това е сложният въпрос, който има значение. Удоволствието е елементарен въпрос. И съвсем всички даваме едни и същи отговори. По-интересният въпрос е болката. Колко болежка желаете да понесете?

Този отговор в действителност ще ви води на някъде. Този въпрос може да промени живота ви. Това е, което ни прави такива каквито сме. Това е, което ни дефинира и в последна сметка сплотява.

През по-голямата част от детството и младините си мечтаех да стана музикант и по тъкмо - рок звезда. Когато чуех някоя рок ария си представях по какъв начин съм на сцената и я изсвирвам на китарата пред скандираща аудитория, а хората полудяват на музиката ми. Мечтаех с часове. И по този начин до колежа, даже откакто напуснах музикалното учебно заведение и стопирах да изсвирвам професионално. Но даже и тогава не ставаше въпрос за това дали в миналото ще изляза на сцена пред скандиращата аудитория, а по кое време. Чаках да пристигна времето, когато ще мога да влагам точното количество време и старания в това да стигна до там и нещата да се получат. Първо трябваше да завърша учебно заведение. След това трябваше да изкарам пари. После трябваше да намеря време. И най-после... и най-после нищо.

Въпреки че мечтаех за това в продължение на повече от половината ми живот, действителността по този начин и не пристигна. И ми лиши доста време и доста отрицателни прекарвания най-сетне да схвана за какво: Аз в действителност не го желаех.

Бях влюбен в резултата - обликът ми на сцената, скандиращите хора, само че не бях влюбен в процеса. И поради това се провалих. Многократно.

Усърдието да се упражняваш, да намериш група и да репетирате, болката от търсене на участия... Скъсаните струни, счупените усилватели, влачейки 20 кг принадлежности на и от подготовки, без кола. Това е една цяла планина от фантазии и една миля да се изкачиш до върха. И това, което ми лиши доста време да открия е, че не ми харесва изключително да се изкачвам. Аз просто обичах да си представям върха.

Според мнозина аз съм загубеняк, който се е провалил и който елементарно се отхвърля. Неволята би ми споделила, че или не съм бил задоволително самоуверен, задоволително решен или нямам доверие в себе си задоволително. Предприемаческата аудитория ще ми каже, че съм се уплашил от фантазията си и съм се предал на стандартната обществена причинност.

Но истината е надалеч не толкоз забавна: Мислех, че съм желал нещо, само че се оказва, че не съм. Край на историята.

Исках премията, а не битката. Исках резултата, а не процеса. Бях влюбен не в битката, а единствено в успеха. А животът не работи по този начин.

Кой си ти, се дефинира от стойностите, за които си подготвен да се бориш. Хората, които се радват на битката във фитнес залата, са тези, които са в добра форма. Хората, които се радват на дългата работна седмица и политиката на корпоративната стълбица са тези, които се движат нагоре по нея. Хората, които се радват на напрежението и несигурния метод на живот в последна сметка са тези, които го живеят майсторски.

Това не е апел за воля или " пясък в очите ". Не е и увещаване, че " без болежка, няма облага. "

Това е най-простият и главен съставен елемент на живота: нашата битка дефинира нашите триумфи. Така че, избирай битките си рационално, приятелю.

Автор: Марк Менсън
Изображения: whyquantumphysicists.com, topgalleryphotos.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР