Всеки иска да пътува и всеки иска да яде. Две

...
Всеки иска да пътува и всеки иска да яде. Две
Коментари Харесай

Човекът е човек, когато пътува – но и тогава трябва да яде: какво да хапваме, когато сме на път

Всеки желае да пътува и всеки желае да яде. Две стремежи, които са константа в живота на индивида, а когато се съчетаят в едно, стават изключително мощни – всички знаем, че има нещо мистериозно в оня апетит, който ни подгонва, когато сме на път.

Да се яде в днешно време обаче не е задоволително. Не може просто да хванем първия тутманик или вафла, и да се натъпчем с тях! Храната с изключение на вкусна, би трябвало и да е здравословна, а даже може би за доста хора това е първото изискване.

И, несъмнено, би трябвало да наподобява добре. Тоест, да обобщим – здравословно, добре изглеждащо и вкусно! Пачата, да вземем за пример, автоматизирано отпада по най-малко два от трите индикатора, както и мекиците с доста квас и пудра захар.

И по този начин, какво да вършим, когато ни се постанова да кръстосваме пътищата, да катерим планини или просто да пътуваме от една точка до друга, даже и със аероплан или трен, а за какво не и с колело?

Ако ви следва да тръгвате на път и сте навръх стадия с чуденето какво може да вземете с вас, което да дава отговор на гореописаните условия, ето няколко положителни и изпитани хрумвания.

Вечният сандвич, само че осъвременен по отношение на трите ни основни условия. Сандвичът е нещо, без което нито един екскурзиант и пасажер няма по какъв начин да изкара и един ден. Сандвичът е лек, засищащ е, излиза на сметка и е доста апетитен, изключително когато го разопаковате някъде из планината. Винаги, когато някой разопакова сандвич, в компанията настава раздвижване – направете си опита и проверете сами.

Плънката, естествено, е най-важната съставна част на сандвича след хляба (който е пълнозърнест или от мая, и никога бял и цялостен с квас и консерванти), само че когато би трябвало да е здравословна, тя изисква малко повече обмисляне. В класацията ни най-здравословни плънки безспорно попадат нежните, чисти филета, както и извечното сирене или апетитен кашкавал. Мусовете от авокадо, хумус, крема сирене или просто остарялото, само че вечно вкусно масло, са най-подходящата притурка към един здравословен сандвич. Гарнирайте с малко маслини, нещо зелено (рукола, айсберг) и си прибавете малко песто. Гарантираме, че ще си оближете пръстите!
 f Thinkstock
Домашно юридически солен кекс със сирене. Най-добре, освен това, да е изпечен от движимост в тези вкуснотии гений. Няма да се лъжем, че кексът със сирене е нещо, което започнеш ли го, няма прекъсване, до момента в който не ометеш тавата! Плюсът е, че е доста елементарен за замесване и няма по какъв начин да е вреден, тъй като съдържа безусловно 4 продукта и всичките можете да си ги набавите от домашно произвеждане – яйца, масло, сирене и брашно. Вместо бяло брашно, ползвайте лимец или някакво друго, което е с невисок гликемичен показател. Малък бонус – наръсете настърган кашкавал от горната страна, и след това просто изчакайте кексът да изстине, нарежете го на дребни части и тръгвайте на път – гледайте да е къс, че кексът няма да е разполагаем дълго време, в това сме сигурни!
 f Thinkstock
Зрели кашкавали и жълти сирена. Тези най-малко в действителност са лесни - купувате си парче гауда или ементал, или прекрасен, български кашкавал, режете на части, даже може да си ги извършите на мини-шишчета, в които да втъкнете и маслини. После просто бъркате в кутията и си хапвате сладко. Това е и съвършен избор за ядене по време на туристически поход – не тежи, а е питателно и ще ви обезпечи сила за дълго време.
 f Thinkstock
Ядки. Разбира се, отново ще кажем, че е най-добре да са сурови, само че пък печените са толкоз вкусни, че няма да ви упрекнем, в случай че в десния си джоб сте втъкнали плик с триста грама печени бадеми! Ядките в действителност са най-простият метод да се нахраните, освен това безусловно здравословно и нутриционно издържано. Съдържат всички жизненоважни микроелементи и субстанции, леки са за носене, не цапат, не се разливат, не са мазни... единственият им недостатък е, че са доста вкусни и един път като почнете, няма прекъсване!
 f Thinkstock
Варени яйца. Също извечна класика в жанра. Може да сварите цяла кора и да си ги наредите назад в нея – множеството тренирани планинари вършат тъкмо по този начин. Яйцата са най-перфектният естествен артикул за хранене, осигуряващ всичко належащо на организма в идеални съотношения. Вареното яйце е вкусно, леко и може да изядете няколко, без да се притеснявате (митът за холестерола в жълтъка от дълго време е разрушен!). Само не оставяйте черупки по поляните!
 f Thinkstock
Въобще, в случай че би трябвало да обобщим – здравословната храна за из път включва и трите съществени хранителни субстанции – въглехидрати, мазнини и протеини, под формата на вкусни, питателни и леки за носене артикули, като тези, които изброихме първоначално. Каквото и от тях да изберете, няма да сбъркате, а в случай че си извършите микс от всичко изброено – просто няма да ви мислим! Приятен път!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР