Всеки инструмент, който можете да откриете в гаража или работилницата,

...
Всеки инструмент, който можете да откриете в гаража или работилницата,
Коментари Харесай

Кои са най-големите индустриални машини в света?

Всеки инструмент, който можете да откриете в гаража или работилницата, има версия със супер размери.

Когато са изправени пред предизвикването да построят някои от най-големите структури и най-мощните машини в света, инженерите се нуждаят от принадлежности, които са оразмерени уместно.

Ето някои от най-големите индустриални и научни принадлежности на планетата, показани в класацията на електронното издание History.com:

Най-мощният магнит в света

В Южна Франция се организира самоуверен опит за създаване на термоядрен реактор, кадърен да доближи температури 10 пъти по-високи от ядрото на Слънцето. „ Биещото сърце “ на реактора ITER, което дава обещание да обезпечи нов източник на изобилна чиста сила, е мощен магнит, който има задоволително мощ, с цел да повдигне самолетоносач на шест фута във въздуха.

Магнитът е виновен за ограничението и оформянето на пръстен от прегрята плазма вътре в реактора. Той е с цилиндрична форма, висок е над 18 метра и е с диаметър от 4.3 метра. Уредът може да създаде мощ на магнитно поле от 13 тесла, което е почти 280 000 пъти по-силно от магнитното поле на Земята.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Den Electro (@den.electro)

Най-мощният лазер в света

Най-мощният лазер в света, в действителност, съставлява 192 обособени лъча, ориентирани към цел, почти с размерите на гумичка за молив. В Националната лаборатория на Лорънс Ливърмор в Калифорния тези лазери излъчват ослепителна мълния с дълготрайност единствено една милиардна от секундата, само че доставяща 2 милиона джаула сила.

Температурите в целевото място неотложно доближават 100 милиона градуса по Целзий.

Работата на този свръхмощен лазер е да ползва рискова топлота и налягане (подобно на изискванията, намиращи се в звездите) за обединение на водородни атоми и освобождение на големи количества сила - така наречен реакция на синтез. Учените се надяват, че тази технология ще сложи началото на епоха на неограничена сила без въглеродни излъчвания.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Derek Brown (@ima_riott)

Най-тежкият хидравличен цилиндър в света

Хидравличните цилиндри са основен съставен елемент на тежката строителна техника, като булдозери, самосвали и кранове. Но не са доста инструментите с потенциал като този на големия хидравличен цилиндър, който Hunger Hydraulics направи за японска драгираща баржа през 2015 година

С тежестта от 200 метрични тона колосалният хидравличен цилиндър на Hunger е един от най-тежките правени в миналото и може да се похвали с херкулесова мощ на изтегляне от 330 000 паунда. Хидравличните цилиндри работят, като употребяват течност под налягане, с цел да удължат или прибират работното си рамо.

Хидравличното рамо на Hunger се простира на 20 метра, което прави оптималната дължина на цилиндъра близо 46 метра, или половината от дължината на футболно игрище.

Инсталиран на транспортен съд за драгиране, хидравличният цилиндър задвижва задоволително огромна лопата, с цел да побере два туристически рейса.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР