Всеки има в широкия си кръг от познати един човек,

...
Всеки има в широкия си кръг от познати един човек,
Коментари Харесай

Страхът от летене със самолет – по-разпространен, отколкото си мислим

Всеки има в необятния си кръг от познати един човек, който изпитва смут от... хвърчене със аероплан. На вас може да ви наподобява необикновено, че реенето над облаците може да провокира боязън, а не наслаждение, само че в случай че питате хората, страдащи от  птеромерханофобията, ще научите, че същото това преживяване за тях е цялостно напрегнато, черни мисли и суматоха. Да, точно птеромерханофобия (или още аерофобия) се назовава този несъизмерим боязън от возене в аероплан и си заслужава да го проучим малко по-задълбочено, точно тъй като страдащите от това положение са доста повече, в сравнение с подозираме.

Аерофобията съставлява рисков боязън от хвърчене със аероплан и към обособени моменти от този развой, като най-силно той е изразен по време на кацане и политане. Много постоянно хората си дават сметка, че страхът им е несъизмерим – съгласно статистиките самолетът е едно от най-сигурните средства за пътешестване – само че това не им оказва помощ. За тези, които страдат от аерофобия, преживяването е изключително тежко, тъй като от време на време е обвързвано с суматоха, потене, даже повръщане. Хората с аерофобия постоянно се пробват да сменят този метод на транспорт с различен, а когато такава опция няма, мислят за полета дни преди него, като денят, в който би трябвало да летят, се трансформира в същински призрачен сън.

Както сами разбирате, аерофобията се оказва надалеч по-тежко и комплицирано положение, в сравнение с си го представяме ние, благословените да не ни е боязън от хвърчене. Разбира се, всеки, който демонстрира признаци на аерофобия, намира метод за справяне с това положение, само че въпреки всичко има някои твърди правила, които е добре да следвате, в случай че сте в тима на хората с аерофобия.

Без алкохол и кофеин

Знаем, че доста хора „ лекуват “ аерофобията точно с чаши алкохол, само че противоположното е по-добра мярка – самоограничение и от алкохол, и от кафе. Кофеинът, както всички знаем, покачва адреналина и води до „ изостряне “ на сетивата – последното, от което имате потребност, в случай че ви става неприятно единствено при мисълта за качване в аероплан. Нямаме поради да се обречете на непорочие 2 седмици преди полета си, само че най-малко в деня, в който ще се качвате на аероплан, не пийте кафе и избягвайте алкохола, който може да направи нещата още по-лоши (ако изобщо може да има нещо по-лошо от суматоха на борда на самолет).

Без мазни и тежки храни

Освен че не е добре да се наливате с алкохол и кафе, не е добре и да се наядете като на Нова година, и да седнете на тясната седалка с все аерофобията си. Преяждането единствено по себе си води до куп проблеми, а в комбиниране с несъизмерим боязън от хвърчене е рецепта за неща, които няма да описваме с думи.

Слушайте музика, гледайте филм

Слушалките и обичаната ви плейлиста на телефона ще свършат чудесна работа в това да ви разсеят от обстоятелството, че се намирате на седалка на 11 километра от земята. Препоръчително е да си пуснете музика още до момента в който самолетът захожда към пистата за политане, да пандизите очи и да се оставите на музиката да ви води на по-приятни места. По време на полет пък е най-добре да си пуснете някой филм, като гледайте да е неангажиращ и най-добре да е комедия. Трилърите и филмите на ужасите оставете за някой различен път, когато сте стъпили с двата си крайници на земята.

Говорете си с хората

Не споделяме да станете в суматоха и да започнете да обикаляте по седалките или да пробвате да нахлуете при водача и да го питате какъв брой е часът, а просто да се опитате умерено да се обърнете към съседа си по седалка и да завържете диалог. Може да споделите, че ви е боязън, да попитате дали и другият не изпитва дискомфорт от хвърчене или да си поговорите за времето – това постоянно е тематика за диалог. Добре е да споделите на стюардесата още при качване, че имате боязън от хвърчене – личният състав е подготвен да се оправя с такива случаи и стюардесата може даже да ви даде друго място, в случай че реши, че е по-подходящо за вас (в предната част на самолета например).

Работете

Ако нищо друго не оказва помощ, отворете си преносимия компютър и си направете някоя таблица в Ексел – това е толкоз досадно, че мигновено ще ви мине и гаденето, и възприятието на безизходност.
 s
RESCUE® капките на доктор Бах
Към нещата, които изброихме, на последно – само че не по значимост, място, се подреждат известните цветни есенции. Универсалната композиция на доктор Бах е помогнала на безчет хора в спешни обстановки, а доста избавителни екипи я включват в общоприетата си екипировка.

Капките RESCUE® работят на всеки човек с помощта на включените в тях цветни есенции, които са свързани с  пет постоянно срещани отрицателни модела на държание, появяващи се в отговор на стресиращи обстановки:
Нервно свръхнапрежение, което може да провокира паникаОбъркани реакции, когато се стремим да излезем по-бързо от ситуациятаСилен боязън от загуба на самоконтрол, пораждащ агресияИмпулс да бъде отречена реалносттаВцепеняване или шокова реакция
Капките водят до балансиране на блокиращите модели на държание, а заслугата за това се пада на есенциите от скална роза, слабонога, джанка, повет и витлеемска звезда.

В случай на потребност е добре да имате на разположение капки и да капнете 4 капки непосредствено под езика, на всеки 15 минути, до реализиране на оптимален резултат. Няколко минути (максимум 15) след приема на RESCUE®, механизмите за самолечение на тялото се задействат. Това води до прочувствено стабилизиране и психо-физическо разпределяне – нещо, от което хората, страдащи от аерофобия, имат най-голяма потребност.

Имайте поради, че в случай че единичната доза се приема в чаша вода, действието настава по-бавно – след към половин мехлем, само че е по-продължително – няколко часа. Този банкет е подобаващ и при преодоляване на прочувственото положение преди стресиращо събитие, което значи, че може да изпиете капките преди полета и да се насладите на него, а не да изпаднете в нормалната суматоха. Разбира се, в случай че сте не запомнили да ги изпиете авансово, постоянно е добра концепция да го извършите даже и по време на полет, непосредствено под езика. Удобни форми за банкет в самолета са също по този начин RESCUE® спрей, който се пръска непосредствено в устата и RESCUE® пастили, които можете да смучете в самолета. Продуктите можете да закупите от онлайн магазина и да изберете най-удобната за вас форма.

Комбинацията RESCUE® в другите си форми може да бъде призната безграничен брой пъти денем, няма странични резултати и е идеална за прилагане даже от деца и бременни, както и от домашни любимци, при положение, че и тях сте качили на аероплан и би трябвало да ги успокоявате наред със себе си.

И не забравяйте – пътуването със аероплан е най-лесният и безвреден превоз, а често  даже е и прелестен. Пожелаваме ви и вие да го разберете скоро!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР